donderdag 29 november 2012

IW @ AU: dag 2...veel inventor sessies!

Autodesk%20University
Autodesk University... is de hoogmis voor gelovige CAD gebruikers, een tempel voor kennis en netwerking. Maar men moet wel selectief zijn, en voornemens maken wat men wil doen, en wat men wil bereiken.
De deelname aan classes moeten toch voldoende nauwkeurig ingeschat worden om de juiste verwachtingen te scheppen. Gelukkig konden mijn gekozen classes het goed tot uitmuntend waarmaken, behalve eentje dan toch. Maar hiervoor kon ik toch buitenglippen om naar de Creative Gallery te gaan, en om even rustig te praten met de jongens van Makerbot: een persoonlijke desktop 3D printer voor ongeveer 2100USD, inclusief software. En om even te relativeren, dat is de kost... van een gemiddelde CAD of gaming computer. Phoee... En de dingen die ze daarmee konden realiseren, ongelofelijk!  Maar daarover later meer.

Eerste sessie van de dag: Get smart with Autodesk Inventor modelling. En nabeschouwd, heeft deze class precies realiseert wat ik ervan verwacht had: een dieptezicht over hoe de Inventor kernel reageert tijdens bepaalde, complexere 3D handelingen. Vaak bekomt men tijdens het modelleren foutmeldingen of ongewenste resultaten zonder echt te begrijpen wat hiervan de oorzaak is. De logaritmes van de kernel baseren zich op bepaalde logische handelingen, die nadelig kunnen zijn in bepaalde situaties. Een softwarefout, een bug van Inventor is meestal onze eerste indruk tijdens deze gebeurtenissen. De autodesk spreker: Jake Fowler werkt intussen reeds 6 jaar op de Quality Assurance afdeling voor de Inventor Kernel: de Shape Manager. Een uitleg uit eerste hand met andere woorden. En dat is precies wat men kan verwachten op AU.
Voor de Inventor gebruikers thuis is dit er eentje die absoluut kan aanraden, dus surf even naar de AU website en download deze class content. En op Inventor Wizard zullen we later bepaalde stukken apart uitlichten. Dus hierover meer op onze website... Maar voor wie op 4 december naar de Inventor academie in Breda komt, krijgt kans om deze sessie zelf te volgen door Lieven Grauls van autodesk. Overweeg dus zeker om je planning misschien voor die dag nog wat aan te passen om toch aan deze sessie te kunnen deelnemen.

De volgende class bleek ook op een verrassing uit te draaien: op het eind kaartje uitwisselen met mijn gebuur! Bleek dat ik eigenlijk al 90 minuten naast Paul Mundford  van Engeland zat (collega blogger van cadsetterout.com). Wij hadden al langer virtueel contact met elkaar, maar hadden elkaar nog nooit echt ontmoet. Op een massa van 9000 mensen, op de andere kant van de wereld. Wat een mooi toeval. Jaja, een foto van deze meet komt eraan: een double blog!!!

Tijdens de middagpauze even binnengelopen op de Exposition Hall, waar alle AU sponsoren commercieel aanwezig waren. Grote standen van HP, Lenovo, Dell, ATI, Nvidia,... Met vernieuwende producten en nieuwe aankondigen. Onze vrienden van 3Dconnexion konden uiteraard niet wegblijven. Op hun stand werden niet enkel alle modellen van de spacemuizen voorgevoerd, maar ook verkocht. Maar na een dag een half expo waren ze bijna al uitverkocht. Er stond nog maar één spacemouse pro en een paar navigators op het schap.

In de middag nog twee AutoCAD classes: Becoming an AutoCAD power User van Dave Espinosa-aguilar. Wat een levendige sessie, geen seconde verwaterd. En de tips waarmee hij naar voorkwam, zoo mooi - dat het echte lifesavers zijn.
En een laatse was specifiek voor AutoCAD Mechanical, was ook weer eens een leuke opfrissing voor mij. Bepaalde zaken waren intussen weer heel vaag, en hier en daar toch weer een paar goede zaken opgestoken! Ja, ik zie me alweer verplicht om nog eens een puntles samen te stellen voor de jongens op het werk.

De last class sluit af om 18h30, en dan was het tijd voor de jaarlijkse AUGI beerbust ( dit wil zeggen pintjes pakken). Ben ik uiteindelijk nog Robert Green tegengekomen van de CADManager, waarmee ik met de Belgische delegatie van 3 nog wat verder afgezakt zijn tot...
Veel te laat in elk geval, maar ja - dit is dan ook Vegas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger