woensdag 28 november 2012

IW @ AU: Dag 1

Autodesk%20UniversityDankzij een nawerkende jetlag was opstaan geen probleem: 6h30 breakfast hall.

De talloze AU medewerkers zorgen er wel voor dat men niet onmiddellijk verloren loopt: breakfast to the right, registration to the left.
Het ontbijt werd ingericht rond de arena van Mandalay Bay, in de gangen.
Dit was niet onmiddellijk de meest praktische plaats, maar deze walking breakfast maakte het wel mogelijk om makkelijker te netwerken. En jaahoor, ik heb de legendarische "King of Tutorials" - de enige echte - magnifieke - Sean Dotson kunnen strikken voor een babbel en een foto. Even later kwam ik ook eigen Autodesk specialer Lievens Grauls tegen.
Een dingdong man gaf te weten dat iedereen uiteindelijk naar de area zelf mocht doorschuiven om de keynote sessie bij te wonen!

Jeff Kowalski - Autodesk CTO - opende de sessie...met de volgende thema's in design
Imagination: laagdrempelige tools om spontane ideen op te slaan, zoals sketchbook en 123D
Function: het belang om simulaties reeds in de allervroegste stadia onderzoek te doen naar de functionele eisen van een nieuw idee, nog voor men nagedacht heeft over de de vorm. Autodesk brengt daarvoor de app force effent en force effent motion, alsook hun desktop simulatietools naar voor
Form: de vier mogelijke methodes om aan vormgeving te doen: aditive (3D printing) substractive, robot assembly, nanotechnologie
Production: het productieproces wordt uiteindelijk ook onder de aandacht gebracht, dankzij een recente overname van CNC software die zal verbonden worden aan Inventor.

CEO Carl Bass komt uiteindelijk vertellen over een overkoepelend proces systeem, Autodesk PLM 360 en gekoppelde apps. Een gloednieuwe aankondiging van, luister goed, Inventor Fusion 360.... In de cloud. Jawel Inventor Fusion via het internet, en Inventor simulation tools via 360, niet enkel de optimalisation die we nu al kennen.
Persoonlijk vond ik de inhoud van de keynote beter dan verleden jaar, met een duidelijke trend naar meer (volwassen) cloud tools in de aanbieding. Autodesk zet heel duidelijk stevig in op cloud toepassingen... En zoals ik het van nu direct hoor... terecht. Deels nog wel altijd wat aarzelend sceptisch over cloud, maar toch overtuigd van de toepassing.


Voor mijn eerste sessie na de keynote, had ik aanvullend gekozen voor een "innovation forum", over de cloud. Een paar bedenking: wie gebruikt er nog geen cloud toepassing? Euh, en gmail dan, of hotmail?? Of wat dacht je van teamviewer,everynote en dropbox!! Dat zijn cloud toepassingen. En hoe zit het met sociale media (Facebook, twitter) waarmee men elke fase van zijn leven publiceert (ook de totaal banale). Maar in het professionele leven nog totaal niet ingeburgerd is. Mailtje sturen, of vergaderingen in de gang ondernemen om soms belangrijke dingen te verkondigen..
De vooroordelen van veiligheid in de cloud werd doorprikt door de voormalige data veiligheids adviseur van het witte huis. Heel nuchter bekeken, zelfs voor een Amerikaan.

Haa, en nog een mooie ontmoeting: Inventor grondlegger, en brusselair: Bob Vanderdonck.
Ja wij moeten met Inventor Wizard heel duidelijk nog eens een interview doen.

Maar goed, het is hier al ferm na middernacht, ooh ja binnen een uur of vijf terug opstaan...
Misschien... ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger