vrijdag 18 januari 2013

Niet te overhaast nieuwe licentie kopen van bijvoorbeeld AutoCAD 2014, Inventor 2014 of Revit 2014

AutoCAD
De mannen van CAdix hebben op hun blog een opmerkelijke bericht gezet die toch wel de moeite is om te delen:


Wellicht heb je een mail gekregen of gelezen dat Autodesk heeft aangekondigd prijzen te verhogen van licenties. Verkopers springen hier handig op in zodat CAD gebruikers nog snel een licentie aankopen. Mijn advies is:”laat je eerst voorlichten door een onafhankelijke instantie.” Een verkoper zal snel geneigd zijn, het pakket te verkopen voor zijn eigen resultaat. 

Upgraden kost momenteel ongeveer 50% van de nieuwprijs; dit wordt 70% van de nieuwprijs wordt gezegd. Autodesk roept om zsm. een subscription contract af te sluiten, want upgraden van licenties 2013 zonder subscription worden met de 2014 release 40% duurder.

Update stop
Na 1 februari 2013 kan alleen nog geupdate worden tot 6 releases terug. Dus met uitkomst van release 2014 kan geupdate worden vanaf release 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013. Oudere releases komen standaard niet meer in aanmerking voor een update. Aan de andere kant zie je dat ieder kwartaal van het jaar Autodesk met een nieuwe actie komt, wellicht is er binnenkort toch weer een aantrekkelijke korting voor upgrade van oude licenties.
Wat is de waarde van nu updaten? Sommige tekenaars hebben in zes jaar niet het nut gezien van een update, waarom dan nu overhaasten? De enige haast die er is, is je afvragen of het wel/niet tijd is voor een update. Vraag collega’s, leveranciers, klanten en branchegenoten naar jouw persoonlijke voordelen voor een nieuwe licentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger