donderdag 10 januari 2013

MakerBot laat Replicator 2X 3d-printer twee kleuren printen

MakerBot heeft op de CES de Replicator 2X getoond. De 3d-printer is in staat om met twee kleuren objecten te printen. Daarnaast kan met de nieuwe 3d-printer van MakerBot ook abs-plastic gebruikt worden.

De Replicator 2 zou volgens de fabrikant ook objecten met twee kleuren in 3d kunnen printen, maar dit bleek in de praktijk niet haalbaar. Met de introductie van de Replicator 2X moet dit euvel zijn verholpen door de aanwezigheid van een dubbele printkop. MakerBot laat de 2X standaard werken met vezels van abs-plastic, terwijl de Repilcator 2 nog pla-plastic gebruikte. De resolutie van dit materiaal is 100 micron.
Aan de behuizing van de 3d-printer is ook gesleuteld. Zo is er een aluminium bouwplatform aanwezig en enkele plastic vensters. Deze moeten ervoor zorgen dat de ontwikkelde warmte beter wordt vastgehouden en er zodoende sneller geprint kan worden.
MakerBot mikt met de Replicator 2X naar eigen zeggen op de gevorderde gebruiker. Het apparaat moet vanaf medio januari te bestellen zijn en zal in maart worden uitgeleverd. De 3d-printer krijgt een prijskaartje van 2800 dollar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger