donderdag 17 februari 2011

Ontslagen om Facebookfoto 3D ontwerp

Geheime informatie onthuld
Een Nederlandse man is ontslagen omdat hij een screenshot van een 3D-ontwerp dat hij in opdracht van zijn werkgever maakte, op Facebook heeft gezet.

De 42-jarige M.S. Adams uit Amsterdam keek maandagochtend verrast op toen hij bij zijn oversten werd geroepen. De man werkt al meer dan drie jaar bij Vosta LMG, een fabrikant van materiaal voor baggerwerken. Maar hij wordt nu op non-actief geplaatst tot zijn contract afloopt op 1 april.

Screenshot van ontwerp
De reden voor die beslissing, zo wordt ook in de ontslagbrief aangegeven, is dat Adams een screenshot van een 3D-model in het ontwerpprogramma Autodesk Inventor op zijn persoonlijke Facebookprofiel heeft geplaatst.

Adams deed dit naar eigen zeggen uit arbeidstrots. Hij gaf ook toe dat het niet de eerste keer was en dat hij tot nu toe alleen maar positieve reacties had gekregen van collega’s. Bovendien is zijn profiel niet voor iedereen toegankelijk en is hij geen vriendjes met zijn oversten. Hoe zijn werkgever bij de foto uitkwam, is voor hem dan ook een raadsel.

Arbeidscontract geschonden
De directie argumenteert in de ontslagbrief dat Adams zijn arbeidscontract heeft geschonden. Die stelt dat het verboden is om informatie te verspreiden waarvan redelijkerwijs vermoed kan worden dat geheimhouding vereist is. Adams beweert echter dat het ontwerp van de hydraulische pomp en de leidingen allesbehalve geheim is.
In een telefonisch gesprek vertelt Rikke Van Berk, operationeel directeur bij Vosta LMG, dat hij geen details kwijt wil over de reden voor het ontslag, omdat die volgens hem “tot het priv├ędomein behoren”.

bron: ZDNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger