dinsdag 28 september 2010

Nieuwe Tips 'n Tricks: Inventor Project files

Tips 'n TricksBenny Wellekens, lesgever in CAD bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Beroepsopleiding en Arbeidsbemiddeling), mailde ons een wel zeer uitgebreide handleiding over het gebruik en het instellen van projectbestanden. Een juiste instelling van deze bestanden is van groot belang voor elk project.
Deze oefening legt het doel en de functie uit van het Autodesk Inventor projectbestand (*.ipj).
Als je voor een bedrijf gaat werken, dat al gebruik maakt van Autodesk Inventor, dan is de kans groot dat het bedrijf al beschikt over één of meer bestaande projectbestanden. Als dat zo is, raadpleeg dan de CAD manager of een collega om meer te vernemen over het beleid van de onderneming ten aanzien van projectbestanden.
Deze oefening toont je een goede manier van werken om met een projectbestand alle doorzoekbare mappen (folders of directories) vast te leggen. De single master project file techniek zorgt voor stabiliteit en eenvoud. Het maakt de gegevens ook beter toegankelijk voor een documentbeheersysteem zoals Autodesk Vault of Productstream.
Deze Tips 'n Tricks kunt u vinden op onze Tips 'n Tricks pagina of rechtstreeks downloaden via deze link: Autodesk Inventor Projecten 


Bedankt Benny voor deze geweldige bijdrage!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger