dinsdag 24 augustus 2010

Old School stuff: Kinematic Models for design

Nieuws De laatste maanden ben ik terug deftig aan het designen geslagen. Ik doe dit eigenlijk veel te weinig om goed te zijn - normaal gesproken wordt ik er maar bij gehaald wanneer er iets goed mis draait - of wanneer een "CADet" het even niet meer ziet zitten ;-)
M'n Inventor en mechanische skills kan ik onmogelijk bloedend scherp houden door lang aan de zijlijn te staan. Tijd voor vette actie dus.
Ik ben begonnen met een aantal stoom -en luchtmotoren te opnieuw te engineeren op basis van een paar schamele blauwdrukken die ik heb kunnen bemachtigen. Sommige waren ontwerpen van begin de jaren 1800. Maar daarover later meer. Momenteel heb ik mijn interesse laten vallen op een Rotary 4-takt motor - vooral gekend bij van het automerk MAZDA RX7
Tijdens de researchfase voor dit projectje ben ik op een website gestoten vol kinematische speeltjes - met ratels, hendeltjes, stuwarmen, spiralen,... Goh - over nostalgie gesproken!
Is dus een absolute aanraden om deze site te bookmarken en eens te bekijken. Het gaat om een zeer uitgebreide collectie van mechanische voorbeelden en gerelateerde bronnen om de principes van kinematica uit te leggen - lichamen in beweging. De kern van deze website is het "Reuleaux" collectie van mechanismen en machines. Deze belangrijke verzameling van 19 eeuwse machine elementen is van de Cornell's Sibley School voor Mechanica and Luchtvaartengineering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger