woensdag 28 juli 2010

Grafische kaart van Nvidia met 6GB RAM

Hardware nieuwsGrafische kaarten maken een stormachtige ontwikkeling door de laatste jaren. De nieuwe gamekaarten zijn zeer complex en slurpen behoorlijk wat uit je voeding. Een gamekaart van vandaag de dag heeft inmiddels ook al zo'n 1GB of 1,5GB aan RAM geheugen aan boord.

Het kan echter nog gekker want Nvidia heeft zojuist haar nieuwe professionele grafische kaarten aangekondigd. Dergelijke kaarten komen vooral tot hun recht wanneer het gebruikt wordt voor dingen als videobewerking, 3D-modelling, special effects en zware simulaties.
Het vlaggenschip in de professionele Quadro-lijn is de Quadro 6000 met maar liefst 6GB RAM aan boord! Dat is meer dan de gemiddelde gebruiker aan normaal werkgeheugen in zijn pc heeft zitten!
Nvidia biedt ook een complete oplossing waarbij twee Quadro 6000's aan elkaar worden gekoppeld zodat het maar liefst 12GB aan RAM geheugen biedt! Het gaat hierbij niet om een enkele kaart maar om een compleet systeem. Dergelijke systemen zijn geschikt voor de high-end markt en worden vooral gebruikt in bijvoorbeeld de olie-industrie waarbij zeer complexe simulaties moeten worden uitgevoerd.
Aan de prijs is het ook vrij duidelijk dat de Quadro 6000 niet op de consument is gericht. De kaart die begin oktober uit moet komen heeft namelijk een prijskaartje van maar liefst 4999 dollar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger