maandag 8 maart 2010

Hardware: HDMI gaat 3D ondersteunen

Hardware nieuwsDe HDMI-standaard gaat 3D-toepassingen ondersteunen. Vanaf versie 1.4a wordt onder meer het standaardformaat voor 3D-televisie ondersteund.

De nieuwe specificaties worden vastgelegd door HDMI Licensing, de organisatie die de standaard beheert en promoot. Een extract van de specificaties is terug te vinden op Hdmi.org.

Volgens Steve Venutti, voorzitter van HDMI Licensing, komt de nieuwste aanpassing tegemoet aan de marktvraag. “Toen we (HDMI) 1.4 in juni 2009 lanceerden, hebben we de selectie van nodige 3D-formaten uitgesteld tot de richting van de markt duidelijker was.” Dat is volgens hem nu het geval.

De vastgelegde standaarden zijn nodig om verschillende toestellen (en kabels) ongeacht hun merk te laten samenwerken als het aankomt op het afspelen of doorsturen van 3D-beelden.

Eind vorig jaar werd nog vastgelegd dat de versienummering (die nu aan 1.4a zit) op termijn wordt geschrapt. In plaats daarvan komen er vijf labels die moeten aangeven of de kabel in kwestie over zaken als ethernet of high-speed beschikt. Mogelijk komt daar binnenkort dus ook 3D-televisie bij.


bron: ZDnet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger