zaterdag 1 augustus 2009

The Venus Project

NieuwsHet Venus Project presenteert een gedurfde, nieuwe richting voor de mensheid die met zich meebrengt dat niets minder dan een totale herinrichting van onze cultuur.

Er zijn veel mensen die nu betrokken zijn bij de ernstige problemen waarmee onze moderne samenleving wordt geconfronteerd: de werkloosheid, gewelddadige criminaliteit, de vervanging van de mens door de technologie, over-bevolking en een daling van de aardse ecosystemen. Door het gebruik van innovatieve benaderingen van sociaal bewustzijn, educatieve prikkels, en de consequente toepassing van het beste dat wetenschap en technologie kan bieden rechtstreeks aan het sociale systeem, het Venus Project biedt een omvattend plan voor de sociale recultivatie waar mensen, technologie en aarde zullen kunnen samenleven in een lange-termijn, duurzame toestand van dynamisch evenwicht.


Het idee van een nieuwe heropbouw van onze samenleving kom van niemand minder dan Jacque Fresco. Jacque Fresco is een zelf opgeleide industrieel ontwerper en social ingenieur, auteur, spreker,en futuristische uitvinder.
Hij is al sinds de jaren 70 bezig met The Venus project. Dat eerder Futere By Design genoemd werd.

http://thevenusproject.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger