woensdag 19 augustus 2009

Betere CAD/CAM- meer waard dan nieuwe machine

Nieuws17-8-2009 - De FPT wil met het CADCAM Netwerk i.o. de kennis over CAD/CAM vergroten, bij klanten en in het onderwijs.

Op 26 mei hield de Federatie Productie Technologie (FPT) haar eerste CAD/CAM Forumdiscussie. Dertien vertegenwoordigers van negen CAD/CAM-leveranciers bespraken actuele ontwikkelingen. Zij kwam tot de slotsom dat er nog veel onwetendheid bestaat over CAD/CAM. Veel bedrijven blijken CAD/CAM bijvoorbeeld met kosten te associëren, terwijl zij een extra machine als een investering zien. Bedrijven weten vrij veel van CAD en CAM afzonderlijk maar zien onvoldoende wat de kansen van de systemen zijn en hoe de systemen efficiënt te combineren zijn. ERP wordt aangeschaft vanuit het belang van de gehele organisatie. CAD/CAM zou gebruikt kunnen worden om CAD- en CAM-data centraal en gecontroleerd ter beschikking te stellen voor de gehele organisatie maar het belang hiervan wordt volgens de deelnemers van de discussie onderschat. De grootste uitdagingen voor het CADCAM Netwerk i.o. zijn kennisontwikkeling bij de klant en stimulering van CAD/CAM in het onderwijs, op alle niveaus. In oktober komt het CADCAM Netwerk i.o. weer bijeen.

Lees in het septembernummer van Machinebouw een verslag van de discussie van de hand van discussieleider Rein van der Mast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger