woensdag 1 juli 2009

Mozilla verbetert het web met Firefox 3.5

NieuwsDe nieuwe Firefox browser is klaar. Deze zou dubbel zo snel javascripts moeten behandelen tov vorige versie. Toch is deze nog niet zo snel als Google Chrome of Safari.
Verder bevat deze browser de volgende updates:

Wat is er nieuw in Firefox 3.5:

Firefox 3.5 maakt navigeren op het web eenvoudiger en leuker door spannende nieuwe mogelijkheden en aanpassingen aan het platform, waardoor webontwikkelaars webinhoud met de meest nieuwe technologieën kunnen creëren.

Prestatie. Firefox 3.5 bevat de krachtige nieuwe TraceMonkey JavaScript-motor, die ongezien prestaties neerzet bij de hedendaagse complexe webtoepassingen. Firefox 3.5 is meer dan twee keer sneller dan Firefox 3 en tien keer sneller dan Firefox 2.

Open video en audio. Geniet van video en audio in je browser, zonder de nood aan plug-ins. Video is een vitaal onderdeel van het moderne web, of het nu gebruikt wordt om om te communiceren, dingen aan te leren of voor entertainment. Firefox 3.5 levert de eerste browser waarin audio en video geïntegreerd zijn. Nu kan iedereen gemakkelijk video's bekijken in het open Ogg Theora-formaat.

Webontwikkelaars kunnen deze technologieën gebruiken om pagina's te ontwikkelen die samenwerken met de video's, waardoor er buiten afspelen en volume, een rijkere ervaring kan geboden worden.

Privacycontrole. Firefox 3.5 bevat mogelijkheden om uw online privacy te beschermen en u een grotere controle te bieden over uw persoonlijke gegevens.

Terwijl u de nieuwe privénavigeren modus gebruikt in Firefox 3.5 zal er tijdens uw sessie niets op uw computer bewaard worden. Uniek aan Firefox 3.5 is de "Vergeet deze website"-mogelijkheid die ieder spoor van een website van uw computer kan verwijderen. Als u al uw privégegevens of activiteit van de voorbije uren wenst te verwijderen, kan u "Recente geschiedenis wissen" gebruiken, een andere Firefox-eigenschap die u volledige controle geeft over welke gegevens er verwijderd worden en welke er behouden blijven.

Locatiebewust navigeren. Locatiebewust navigeren bespaart u tijd door aan websites te laten weten waar u zich bevindt. Wanneer u ervoor kiest op uw locatie te laten weten aan een website, kan deze website de informatie gebruiken om interessante nabijgelegen punten te vinden en om u dan bijkomende nuttige informatie te bezorgen, zoals bijvoorbeeld een wegenkaart van uw locatie. Dit alles is optioneel - Firefox deelt geen informatie over uw locatie zonder uw toestemming.

link: http://nl.www.mozilla.com/nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger