dinsdag 30 juni 2009

Persbericht: Autodesk de lucht in.

NieuwsBarendrecht, 30 juni 2009

Autodesk heeft meer dan 1000 klanten in de luchtvaartsector

Autodesk, wereldleider in 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft tijdens de International Paris Airshow aangekondigd, dat het bedrijf nu meer dan 1000 klanten heeft in de luchtvaart- en defensie-industrie.
“Ons snel uitbreidende klantenbestand uit de luchtvaartsector is een bewijs van de kracht van de Autodesk-oplossing voor Digital Prototyping”, zei Robert “Buzz” Kross, senior vice president, Manufacturing Industry Group bij Autodesk. “Vandaag zijn we uniek gepositioneerd om leveranciers en producenten in de luchtvaart te helpen om meer innovatieve producten op de markt te brengen, terwijl ze minder afhankelijk zijn van fysieke prototypes.”

Een groeiende lijst van grote en kleine producenten van vliegtuigen vertrouwt op Autodesk Inventor-software en de volledige oplossing voor Digital Prototyping om uiteenlopende uitdagingen te overwinnen. De Autodesk-oplossing voor Digital Prototyping brengt ontwerpdata uit alle fases van het productontwikkelingsproces samen in één digital model gemaakt in Inventor.

ADAPT Airmotive, een Zuid-Afrikaanse producent van algemene vliegtuigmotoren voor de lichte luchtvaartmarkt, vertrouwde op Autodesk Inventor-software voor het ontwikkelen van de 320T, een 320pk-motor met een compact ontwerp dat lage vibratieniveaus en een hoge structurele integriteit biedt.

De Digital Prototyping-mogelijkheden van Inventor Software heeft ADEPT geholpen in het produceren van accurate 3D-modellen van de 320T alvorens er iets werkelijk werd gebouwd, waardoor het aantal fysieke prototypes sterk wordt verminderd. Processen die vroeger uren in beslagnamen – zoals het wijzigen van de wanddikte van motorcomponenten – werden haast gelijktijdig afgewerkt. Hierdoor konden ingenieurs minder tijd steken in het bouwen van geometrische modellen en meer tijd in het creëren van innovatieve ontwerpen, en vervolgens de prestatie van realistische omstandigheden simuleren.

Het Amerikaans Gemcor, dat op maat gemaakte machines en tools ontwerpt en verkoopt voor de assemblage van vliegtuigonderdelen, gebruikt Inventor al bijna vijf jaar. Door ontwerpen van luchtvaartonderdelen in Inventor te zetten, kan Gemcor dynamische assemblages simuleren en testen hoe machines de verschillende onderdelen aan elkaar zal bevestigen.
“Met Inventor hebben we ons volledige ontwerpproces gestroomlijnd om zo meer te bereiken met minder middelen, “ zei Bill Mangus, Gemcor president en CEO.
Het St. Petersburg Aircraft Repair Company (SPARC), één van Rusland’s leidende luchtvaart herstellingsbedrijven, gebruikt Inventor om assemblages in een helicopteronderhoudscenter te ontwerpen, service- en trainingdocumentatie over luchtvaartherstellingen ontwikkelen en project management verbeteren.
Veel van onze projecten omvatten het assemblagebeheer van grote vliegtuigen en het verwerken van grote volumes data,” zei Dimitry Khohlov, SPARC afdelingshoofd. “Autodesk Inventor was van onschatbare waarde in efficiënt verwerken en beheren van al dit materiaal, maar heeft innovatie ondersteund en heeft geholpen bij het besluitvormingsproces door zijn 3D-visualisatiemogelijkheden.”
Techman-Head heeft Autodesk Inventor-software onlangs ingezet voor het digital ontwerpen van hun mechanische en hydraulische vliegtuigonderhoudsgereedschappen. Inventor-software heeft het Franse bedrijf geholpen bij het ontwerpen, visualiseren en simuleren van hun tools voor Airbus en Boeing-vliegtuigen alvorens ze werden geproduceerd.
“Wat ons het meeste aanspreekt in Autodesk Inventor is het gebruiksgemak. Inventor helpt ons om snel een gamma aan onderhoudstools te ontwerpen, en de kracht van de softeware suite maakt het ideaal voor het ontwerpen van onze onderdelen,” zei Philippe Chirage, design office manager bij Techman-Head. “Het biedt ook een reeks aan originele converters die bestanden kunnen lezen en schrijven van en naar andere CAD-applicaties, en standaardconverters zoals STEP.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger