zaterdag 20 juni 2009

Inventor Dataset: controle dubbele bestandsnamen

Tips 'n TricksNiet unieke bestandsnamen, of dubbele bestandsnamen binnen een zelfstandige dataset kunnen op termijn leiden tot extra werk, vergissingen of fouten. Wanneer men bijvoorbeeld een onderdeel van subfolder moet verhuizen kan het voorkomen dat meerdere gelijknamige bestanden "samenkomen" - iets wat Windows gewoonweg niet toelaat. Wanneer de inhoud verschillend is - ziet men zich verplicht om minstens één bestand te hernoemen.

Het kan een hulpmiddel zijn om te weten of er in een 3D dataset meermaals gelijknamige bestanden aanwezig zijn: hoeveel het er zijn, hoe ze heten, en in welke folder ze zich bevinden. Indien men hier een overzicht heeft kan men al heel wat gerichter de bestanden hernoemen met de "autodesk design assistant".
Een degelijke functie bestaat: zoek alle meervoudig gebruikte bestandsnamen!!!
Men kan deze functie lanceren via de Project File Editor, zowel vanuit Inventor maar ook via vanuit de Design Assistant.

Ingezet voorbeeld getuigt van een project met vele gelijknamige bestanden, die niet noodzakelijk eenzelfde inhoud hebben. Men vindt in verschillende subfolders 4 maal een bestand met benaming "beschermdop.ipt"!!
Deze 4 bestanden zullen waarschijnlijk alle 4 het 3D model van een beschermdop bevatten, maar niet perse dezelfde uitvoering of vorm,...
Ze kunnen alle 4 verschillend zijn. Drie van deze "beschermdoppen" moeten een andere naam bekomen om hun subfolder te kunnen verwijderen.

Op deze manier kan men veel gerichter de bestanden hernoemen dan het alternatieve "trial & error" zoeken of alles te renamen.
Klik hier voor de volledige Tip'nTrick na te lezen inclusief aangepaste animatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger