vrijdag 4 april 2008

Windows XP blijft in de rekken

Microsoft StuffDe Amerikaanse softwaregigant Microsoft zal het besturingssysteem Windows XP nog langer dan gepland op de markt houden. Daardoor wil Microsoft vermijden dat concurrenten er met de markt van lichte computers vandoor gaat.

Tot 2010
Microsoft kondigde aan dat gebruikers en producenten van wat het bedrijf "uiterst goedkope pc's" noemt, het systeem Windows XP nog tot 2010 op hun computer kunnen installeren.

Vista
Eigenlijk ging dat besturingssysteem vanaf juli 2008 niet meer verkrijgbaar zijn in de winkels. Die datum was al een verlenging van de deadline die Microsoft eerder op januari 2008 gezet had. De opvolger van Windows XP, Vista, is al ruim een jaar op de markt en Microsoft zou graag hebben dat iedereen naar dat besturingssysteem overschakelt, al zijn consumentenorganisaties vaak niet te spreken over Vista.

Linux
Door Windows XP op de markt te houden, wil Microsoft vermijden dat concurrent Linux de markt voor lichte computers zal inpalmen. Veel goedkope pc's en kleine laptops hebben te weing geheugen om het zware Vista te draaien. De Taiwanese computerfabrikant Asus installeert Linux standaard op zijn budget-laptop Eee PC.

Bron: www.hln.be
Recommended Post Slide Out For Blogger