maandag 7 april 2008

Verlossing van de gefrustreerde computergebruiker

humorEr is hoop voor de gefrustreerde computergebruiker, die na een pokkedag geen weg weet met zijn agressie van het niet functioneren van zijn computer. Met het verwijt dat de helpdeskmedewerker, systeembeheerder of uiteindelijk Bill Gates in eigen persoon de grote schuldige is. Ook de computers zelf worden vaak het slachtoffer.

Zo maakte Compaq een aantal jaren geleden een onderzoek bekend waaruit bleek dat vooral jeugdige mannelijke computergebruikers regelmatig overgaan tot mishandeling van de computer. En oooh ja, als het me ook weer eens niet meezit - heb ik toch ook wel eens zo'n grote zin om die muis uit de computer te sjouwen, hem bij de staart te pakken, en eens alle hoeken van het bureel te laten zien!!!

Maar aan al deze frustratie en agressie zou nu een eind moeten komen. Want het Vaticaan zou een patroonheilige voor alle internet-en computergebuikers aangesteld hebben. De eer gaat te beurt aan de heilige Isidorus, een bisshop van Sevilla uit de zesde eeuw. Volgens de berichten was hij een zeer geleerd man die de eerst encyclopedie schreef met daarin de beschikbare kennis van zijn tijd, een soort World Wide Web avant la lettre dus. Ook qua uiterlijk is Isidoris zeer geschikt voor zijn functie. Blijkens de afbeelding lijkt hij nog het meeste op Sinterklaas: een rustige oudere man met een mijter op het hoofd, een lange baard, een staf in zijn rechterhand en lezend in een groot boek op zijn linkerknie. We kunnen dus gerust naast iedere computer van die Sinterklaasachtige beeldjes plaatsen. Kaarshandelaren gaan gouden tijden tegemoet als de gewoonte ontstaat om iedere keer wanneer er iets mis gaat een kaarsje te ontsteken. Dit geeft gegarandeerd meer rust en vrede op het werk. De computergebruiker kan tot zichzelf komen als hij geknield voor de heilige en het brandende kaarsje gebedjes prevelt als: 'Heilige Isidorus beste vrind zorg dat ik mijn document terugvind'.

In deze tijd van gecompliceerde apparatuur en ingewikkelde software wordt men wij geregeld geconfronteerd met dingen die mislopen zonder dat men begrijpt wat de oorzaak is. Toen auto's nog weinig chips en andere ingewikkelde elektronica bevatten, kon men af en toe een bougie ontvetten of de contactpunten bijstellen. Nu staat men er machteloos bij. Tegenover deze mysteries rest er soms weinig meer dan hopen, bidden en een kaarsje opsteken. Met deze zaken heeft de roomse Kerk inmiddels twee millennia ervaring opgedaan. Control + Alt + Delete + Isidorius: Help me, ik weet het ook niet meer.

En indien je dit geen voldoende ondersteuning geeft: probeer dan eens COMPETENT BEHEER: expert CAD Management, CAD Power Users, of zelfs jouw CAD Systeemhuis kan je belist verlichting brengen in als jouw CAD grieven.

Recommended Post Slide Out For Blogger