zondag 2 maart 2008

De ambities van Autodesk in Manufacturing

NieuwsDe werktuigbouwkundige afdeling van Autodesk is vandaag de basis aan het leggen om verder uit te breiden in de ontwerp- en simulatiemarkt. Dat meldt Autodesk in een persbericht.


MAINPRESS - De werktuigbouwkundige CAD-markt groeit nog steeds. Eerst en vooral is er de lange en uitdagende 2D naar 3D beweging, die nog steeds aan de gang is. Op deze markt zijn het vooral Autodesk en Dassault die de strijd aangaan. Het high-end segment is traditioneel gezien het speelveld van Siemens PLM Software en Dassault Systèmes, met ook nog Pro-E en Windchill voor de automotive en aerospace segmenten. Met de overname van Alias, krijgt Autodesk voet aan de grond bij enkele van deze klanten in het hoogste segment. Autodesk heeft al een ‘direct-to-market’ sales team voor Automotive en heeft naar eigen zeggen ‘nog een aantal blitse renderings- en vormgevingstools in het vizier voor overname’.

Dit is een duidelijke wijziging van koers voor Autodesk, die niet zo gek lang geleden vooral een 2D-volumespeler was. Nu heeft Autodesk ook producten die meer dan 50 000 € per seat kosten en zich in een markt van lage volumes en hoge kosten bevinden. Met de overname van Alias bereikt Autodesk nu bijna elk Automotive bedrijf ter wereld op het gebied van vormgeving, maar er is ook al sprake om Inventor naar de wereld van de aandrijvingen toe te promoten, waar tot nu toe vooral PTC actief is.

Dit staat volgens Autodesk in contrast met de spelers in het topsegment: “Die proberen voet aan de grond te krijgen in het middensegment, met focus op de KMO’s. Los van de discussie over wat nu precies KMO’s zijn, merken we toch op dat de high-end spelers niet in staat zijn om potten te breken in dit marktdeel, integendeel.“

De recentste overname in november 2007 van Hanna Strategies, levert Autodesk alvast nieuwe technologie op. Dit geeft Autodesk de mogelijkheid om de hiaten op te vullen en voor zich uit te kijken om nieuwe markten aan te boren waar ze vandaag nog niet actief zijn. Zo heeft Autodesk in samenwerking met Hanna Strategies een nieuwe Moulding-applicatie ontwikkeld. De release datum is nog niet bekend, maar het zou best wel eens dit jaar nog kunnen zijn. Autodesk houdt het naar verluidt niet alleen op plastic, maar er zou ook gekeken worden naar Metal Flow Analysis en Casting.
(bron: Mainpress nv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger