dinsdag 18 december 2007

Nvidia koopt Mental Images

NieuwsNvidia heeft het Duitse softwarebedrijf Mental Images overgenomen. De in Berlijn gevestigde onderneming is onder andere verantwoordelijk voor de rendering-engine 'Mental Ray'.

Op zich zal dit de doorsnee 3D ontwerper niks zeggen, maar Mental Ray is een renderkernel die ondermeer gebruikt wordt door Inventor Studio!


Mental Images is volledig eigendom van nVidia, maar zal wel onder eigen vlag en management verder gaan. Zo blijft oprichter Rolf Herken ceo en cto en blijft het hoofdkwartier van het bedrijf gesitueerd in Berlijn.

Het belangrijkste product van Mental Images is Mental Ray, de renderingtechnologie die onder andere gebruikt wordt in AutoCAD, 3ds Max, Catia Solidworks Photoworks en Inventor Studio. Het bedrijf mag animatiestudio's als DreamWorks Animation, Lucasfilm en Sony Pictures Imageworks tot zijn klanten rekenen. Nvidia heeft zelf al een aantal softwareproducten op renderinggebied: Gelato, Amaretto en Sorbetto. Door de overname van marktleider Mental Images verkrijgt het bedrijf in een klap een centrale plek op de markt voor high-endrenderingproducten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger