dinsdag 10 juli 2007

Uitslag Inventor Wedstrijd: Win een Spacenavigator


3dconnexionDe opgave: modeleer met autodesk inventor een specifiek onderdeel, benader het gewicht zo dicht mogelijk, en gebruik zo weinig mogelijk features en parameters.
Totaal aantal inzendingen: 64

Wel we moeten toegeven: de inzendingen waren toch verrassend. Desondanks de kleine aantal handelingen is er een grote verscheidenheid van opbouw bij menig gebruikers. Ik geloof zelfs dat bij de eerste 10 inzendingen de manier van modeleren telkens verschillend was. We hebben het blokje gezien met een loft, een extrusie met tapper angle, er werden konstrukties opgezet met schaallatten - uitgezet van 1mm - voor schetsen met equal te koppelen.
De bedoeling van deze oefening was om de opstaande flensen met een extrusie intersect te maken, indien men een schets maakt van voor -en zijaanzicht kon men de hoofdvorm zeer snel vormen. De meest inzendingen hebben een extrusie met een cut gedaan, wat het ook tot een goed resultaat bracht.
Bekijk de resultaten op de wedstrijdpagina...
In elk geval, voor ons was het fun - hoop voor jullie evenzo. En hou onze post in de gaten... misschien zit er binnenkort weer een 3D controller in de pot!!
Tip voor minder parameters: probeer te werken met wat je al hebt, gebruik het equal constraint, hergebruik schetsen, projecteer reeds beschikbare edges of vlakken, en snap hierop voor het plaatsen van nieuwe schetsobjecten. Projecteer in een nieuwe schets de origin planes, en start de schets hierop.

1 opmerking:

  1. Dikke proficiat Francis! Aan al de andere, bedankt voor jullie deelname en tot onze volgende wedstrijd mogen we hopen!

    BeantwoordenVerwijderen

Recommended Post Slide Out For Blogger