dinsdag 12 juni 2007

Inventor 11 codename: Faraday

NieuwsNet zoals ook andere softwarebouwers dat doen, geeft ook Autodesk een codenaam aan haar produkten tijdens de ontwikkeling. Omdat men meestal ook nog niet weet hoe de definitieve versie zal heten als die op de markt komt, of het nu Inventor 12 of Inventor 2008 werd - spreekt men de versie aan met haar codenaam.
Sinds de eerste versies van Autodesk inventor werden deze codenamen met een bepaalde release gekoppeld, en werden genoemd naar een populair autotype. Sinds Inventor 11 is men begonnen om de namen van bekende uitvinders en wetenschappers te gebruiken. De laatste telg, Inventor 11 heeft de codenaam Faraday meegekregen - naar de Brits natuur- en scheikundige Michael Faraday (22 september 1791 – 25 augustus 1867) .


Faraday was de zoon van James Faraday, een arme hoefsmid, en Margaret Hastwell en kwam ter wereld in Newington Butts. Op dertienjarige leeftijd ging hij als leerjongen bij een boekbinder in Londen werken. Daar raakte hij gefascineerd door wetenschap. Van zijn vrije uren maakte hij gebruik om de boeken die hij bij de hand had, vooral die over natuur- en scheikunde, te lezen en te doorgronden. Over de verschijnselen die hij op deze manier leerde kennen, maakt hij allerhande experimenten. Zo werkte hij zich op tot een van de grootste natuur- en scheikundigen aller tijden.

Wetenschappelijke carriëre
In 1813 trad hij in dienst bij Sir Humphry Davy.
In 1823 ontdekte hij hoe chloor vloeibaar gemaakt kon worden en in 1825 ontdekte hij de tot dan toe onbekende verbinding benzeen.
Michael Faraday staat te boek als de uitvinder van de rubber luchtballon in 1824. Hij gebruikte deze bij zijn experimenten met waterstof bij "the Royal Institution in London".
De door Faraday opgestelde theorieën over magnetische inductie stelden Maxwell in 1865 in staat om zijn samenvattende Wetten van Maxwell te postuleren. Faraday legde ook de basis voor de elektrochemie met een aantal experimenten met elektrolyse.
Naast een begaafd experimenteel natuurkundige was Faraday tevens een bekwaam leraar die zijn lessen op een boeiende wijze wist te presenteren. Zijn jaarlijkse openbare lezingen met kerstmis, inclusief spectaculaire demonstraties, waren beroemd en werden bezocht door talrijke bekende mensen zoals leden van het Britse koninklijke huis. Tegenwoordig wordt deze traditie nog steeds voortgezet door het instituut van de Christmas lectures waar een bekend natuurwetenschapper een reeks lezingen geeft voor het algemene publiek gedurende de kersttijd; deze worden uitgezonden door de BBC.Wetten en begrippen die naar/door hem zijn genoemd:


Inductiewet van Faraday
Elektrolysewet van Faraday
constante van Faraday, de grootte van de elektrische lading per mol elektronen.
Kooi van Faraday
Farad, de eenheid van Elektrische capaciteit

2 opmerkingen:

 1. Anoniem18:17

  De codenaam van de volgende release, de opvolger van AIV2008, is Tesla.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. idd Rob, naar de uitvinder van oa wisselstroom en de wisselstroommotor.
  En na Tesla - dus dat zou dat zoiets moeten zijn als Inventor 2010 (2010: Space Odyssey Two) Eeeuuh ach nee - AIS2010 dus zou "Sikorsky" naar de uitvinder van de helicopter.

  Iemand al iets over AIS 2011? Suggesties? :-)

  Hmm "Mercator" zou eerder iets zijn voor autocad MAP of zo

  BeantwoordenVerwijderen

Recommended Post Slide Out For Blogger