donderdag 23 april 2015

Tiko: betaalbare 3D-printer is doorslaand Kickstartersucces

De nieuwste hype op Kickstarter is een 3D-printer die het net even anders aanpakt dan de rest. Als je op zoek bent naar een goedkope 3D-printer, dan is de Tiko helemaal geen gekke keuze.
Via Kickstarter kun je een eigen exemplaar namelijk voor 179 dollar bestellen, wat een mooie prijs is, zeker als je nagaat wat de Tiko allemaal in huis heeft. De makers vonden traditionele 3D-printers groot, zwaar en bovenal onbetrouwbaar, dus ontwierpen ze de Unibody, waarin de rails van de delta printer verwerkt zitten in een frame.

Compact
Dit zorgt ook voor het compacte design van de printer, die je gemakkelijk bij kunt vullen middels het compartiment in de bovenkant. Ook kun je hem besturen vanaf zo’n beetje alle apparaten die met het internet te verbinden zijn, dankzij de draadloze wifi-verbinding. Het toestel heeft zijn eigen WIFI zender zodat er geen andere Router in de buurt hoeft te zijn. De printsoftware is cloudbased, net daarom zal je ook prints kunnen lanceren vanaf een smartphone of tablet. Hoewel "made in  USA", wordt er reeds een voeding bijgeleverd die zowel op 110 of 220V  werkt en krijgt men de keuze tussen een Amerikaanse of Europese stekker. De filamentrollen worden bovenaan in het toestel geplaatst, maar zijn rollen van 165mm, en dat is iets kleiner dan de standaard filamentrollen die nu het vaakst in de handel beschikbaar zijn. De filamentdraad is 1,75mm en kan gemonteerd worden met de meeste uiteenlopende materialen zoals PLA, ABS, Nylon,...Met de crowdfundingcampagne wilden de makers slechts 100.000 dollar ophalen, maar dit bedrag is inmiddels al uitgegroeid tot meer dan twee miljoen. Je hebt nog acht dagen de tijd om zelf een Tiko te bestellen, die in maart 2016 geleverd wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger