dinsdag 9 december 2014

Binnen 1 tot 2 jaar kan u geen Inventor licentie meer kopen.

NieuwsAutodesk heeft concrete plannen, om de mogelijkheid om licenties zonder vervaldatum te kopen, te stoppen binnen 1 tot 2 jaar tijd.
Personen die momenteel nog een licentie hebben zullen deze kunnen verder gebruiken.


Wenst men echter een nieuwe versie aan te kopen, dan is men verplicht ofwel om een subscription contract af te sluiten, ofwel om een Desktop Subscription contract  af te sluiten.
De eerste kennen we uiteraard allemaal, de tweede Desktop Subscription geeft u toegang tot Autodesk-software - dezelfde volledige versie die u krijgt bij een eeuwigdurende licentie, maar op basis van een flexibele, pay-as-you-go-benadering voor een softwarebudget dat eenvoudiger te beheren is. Waarbij je maandelijks, 3 maandelijks of jaarlijks software huurt.

Voor resellers wordt het niet makkelijker zou ik denken, aangezien klanten op deze manier toch een directer contact krijgen met Autodesk dan met de reseller. "Doosjes" (licenties) verkopen zal zowiezo verdwijnen. Denk maar al aan de gratis studentenlicenties.
Resellers zullen zich echt meer moeten gaan toespitsen op het ondersteunen van het klanten, verbeteren van de software door bijvoorbeeld extra functionaliteiten te programmeren, te automatiseren, ...
Men zou meer tot bij de klant moeten gaan, hun manier van werken begrijpen en verbeteren (al of niet met extra Autodesk software). Trainingen volgen dan zowiezo.
Niet men bedoeling om heer een beetje keet te gaan schoppen, maar ik denk wel dat ze nu al moeten gaan kijken wat voor impact dit heeft op hun business.

Correct me if I'm wrong :)

meer info:
Desktop Subscription Contract
VP Andrew Anagnost’s presentatie van Investor Day
What does "moving away from perpetual licenses" mean?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger