vrijdag 3 oktober 2014

Dremel introduceert eigen 3d-printer

Dremel heeft een eigen 3D-printer in elkaar gezet met de Dremel 3D Idea Builder. De printer is gericht op het hobbyisten en kost $1000. Voor dit bedrag kan de Idea Builder objecten printen met de FDM-printtechniek. Hierbij wordt een kunststofdraad door een verwarmde extruder in een printkop geleid en beweegt de kop om objecten per laag op te bouwen.

De Idea Builder heeft één printkop en zou met PLA en ABS-kunststof kunnen printen. De printer kan een formaat aan van 23 cm bij 15 cm bij 14 cm (l x b x h) en de laagdikte bedraagt minimaal 0,1 mm. Daarmee moet de 3D Idea Builder de concurrentie met onder andere de Mini van MakerBot aangaan.


Opvallend is dat Dremel heeft gekozen voor een gesloten ontwerp, om te voorkomen dat het geprinte object onregelmatig kan afkoelen. De printer kan zelfstandig werken dankzij touchscreenbediening en modellen kunnen gedeeld worden met een SD-kaart. Tevens is er 4GB interne opslag beschikbaar.


Dremel werkt voor zijn 3d-printerambities samen met Autodesk. Zo wordt de Autodesk 123D-software meegeleverd. Dremel heeft de 3D Idea Builder voor 1000 dollar, ofwel 775 euro, op de Amerikaanse markt gezet. De printer is vanaf november leverbaar.


Bron: http://tweakers.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger