donderdag 15 mei 2014

Autodesk brengt zijn eigen 3D printer op de markt

Hardware nieuwsAutodesk is bekend voor programma's die mensen helpen dingen te maken. Nu is Autodesk van plan zelf iets te maken - een 3-D printer en software, in de hoop een hete markt aan te sporen om nog sneller te bewegen .

 Carl Bass , chief executive van de 32 - jaar oude bedrijf , kondigde deze plannen woensdag aan tijdens een evenement in Silicon Valley voor de doe - het-zelvers.

"Dit zal onze eerste ervaring worden met hardware , "zei Bass in een interview . "We proberen een nieuw tijdperk in te luiden waar er meer ruimte is voor experimenteren. "
Mensen zijn al aan het experimenteren. Ze gebruiken vaak Autodesk software om verschillende soorten objecten te designen die daarna worden vervaardigd met 3 - D -printers, die fysieke objecten worden gebouwd door lagen gesmolten plastic of ander materiaal. Maar er zijn knelpunten , aldus Bass.Veel makers van 3D- printers distribueren hun eigen software , die een complicatie voor de gebruikers kan zijn. In sommige gevallen zijn klanten ook verplicht om materialen zoals plastic te kopen van het bedrijf dat ze de printer verkocht, zei hij. Autodesk's plan daarentegen is om de desktop printer te laten werken met materialen van verschillende leveranciers.
 Met andere woorden , Autodesk is minder ge├»nteresseerd in het maken van geld van hardware dan andere bedrijven die concurreren op extra eigenschappen en de prijs . Autodesk is niet gericht op de thuismarkt, waar sommige printers reeds beschikbaar voor minder dan $ 1000.
Integendeel, zei Bas, is deze printer gericht op meer professionele gebruikers - voor het maken van kleine objecten zoals medische hulpmiddelen of sieraden - en zal waarschijnlijk uiteindelijk dichter bij de $ 5.000 liggen, hoewel de exacte prijzen nog niet is vastgelegd.

 De andere strekking van de inspanning is Spark , die Bass beschrijft als een open software platform om van, betrouwbaarder en eenvoudiger gesimuleerde 3 - D objecten bedacht op een computer, afdrukken maken . Autodesk hoopt vele printer makers te overtuigen vrije software te gaan gebruiken in plaats van ontwikkeling van hun eigen software, in de hoop op de manier zoals Google's Android-software te werken die hebben helpen bouwen aan een grote markt voor compatibele smartphones en tablets.

 Er is geen tekort aan spelers in 3 - D printing, waaronder beursgenoteerde bedrijven als Stratasys en 3D Systems. Bass is snel om op te merken dat een aantal van de gevestigde bedrijven hun software als een differentiator verkopen, en waarschijnlijk niet Spark nemen .
"Het zal een gevecht worden" zei hij.

 Bass zei ook nog dat deze Autodesk printer en Spark later dit jaar al beschikbaar zijn .

bron:
http://www.cnet.com/news/autodesk-joins-the-3d-printer-wars/
http://www.bbc.com/news/technology-27412849
http://blogs.wsj.com/digits/2014/05/14/autodesk-moves-to-make-its-own-3-d-printer/?mod=WSJ_qtoverview_wsjlatest
Recommended Post Slide Out For Blogger