dinsdag 24 september 2013

Autodesk Remote wereldwijd uitgerold

NieuwsAutodesk "Remote" breidt de mobiliteit voor ontwerpers en ingenieurs uit. Deze zomer introduceerde Autodesk een nieuwe technologie genaamd Autodesk Remote enkel voor zijn Subscription-klanten in Noord-Amerika. Nurolt men het uit aan alle Autodesk Subscription klanten wereldwijd.

Met Autodesk Remote kunnen gebruikers die reeds Autodesk-software geïnstalleerd hebben op hun voornaamste werkplek, nu vanaf een externe pc of iPad hun CAD sessie overnemen - en gebruik maken van de volle functionaliteit van hun 3D-software, ongeacht het apparaat. Autodesk Remote is compatibel met meer dan 30 Autodesk producten, en beschikbaar zonder extra kosten via het Autodesk Exchange platform of d.m.v. een iPad-app in de App Store in 155 landen. Systemen zoals Remote Desktop, VNC of Teamviewer konden dit ook, maar zijn beperkt  in bandbreedte waardoor de sessie vaak heeft schokkend en vertraagd verloopt. Autodesk Remote is specifiek gemaakt voor loodzware 3D CAD, en moet van een overnamesessie een echte LIVE sessie maken.

De Autodesk desktop sharing sessies zijn niet enkel beperkt tot software van Autodesk. De nieuwe software maakt het mogelijk om op afstand te werken met compatibele software van derden partijen, zoals de Microsoft Office Suite of Adobe-producten.

Deze mogelijkheid is een enorme stap voorwaarts om klanten nog meer manieren te geven om hun bestaande 3D-ontwerptools te gebruiken, overal, altijd en met elk apparaat ook.
Nuwel, hoe werkt het? Via Autodesk Remote kan een gebruiker toegang krijgen tot de Autodesk-software die men al bezit, vanaf een andere pc of van een iPad met extreem lage vertraging en maximale mobiliteit. Men kan ze overal gebruiken op basis van:
  1. Een PC-host-applicatie stelt gebruikers in staat om op afstand hun desktop naar de andere desktop over te nemen
  2. Een mobiele applicatie waarmee gebruikers hun software kunnen gebruiken vanop een iPad
 Autodesk Remote is uniek ten opzichte van andere alternatieven op de markt in een aantal manieren:
  • Hoge snelheidscompressie en streaming technologie codeert gegevens aanzienlijk sneller dan traditionele remote-desktop-oplossingen die voor een betere gebruikerservaring zorgen.
  • Cloud-gebaseerde authenticatie van de gebruiker maakt de noodzaak overbodig om Viewer-software te installeren, dat bespaart tijd voor diegene die vaak gebruik maakt van meerdere apparaten.
  • Desktop ontwerp workflow maakt rechtstreeks verbinding met een remote toestel van een gebruiker waarmee men ontwerpen kan openen, wijzigen en opslaan met behulp van de hun vertrouwde manier van doen, zonder de noodzaak van meerdere installaties en constant bijwerken van datasets.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger