dinsdag 23 juli 2013

Holy Smoke: nieuwe SSD met 3 GB/s leessnelheid

Hardware nieuws
Samsung heeft 's werelds allereerste 2,5 inch SSD geïntroduceerd die NVMe compatibel is. De XS1715 is daarmee gericht voor de high-end servermarkt, maar ook enthousiastelingen zijn welkom.

De gloednieuw ontwikkelde 1,6 TB SSD heeft een sequentiële leessnelheid van 3000 MB/s. Je kan dus deze SSD in iets meer dan 3 minuten helemaal volschrijven. Niet slecht voor een 'gewone' SSD. Natuurlijk is er wel een reden waarom er opeens zo'n snelheidsboost is.

De XS1715 sluit je namelijk niet aan op SATA, maar via een PCIe-slot. Hierop zit veel meer bandbreedte, wat de hoge snelheden verduidelijkt. Het is ook een van Samsungs eerste NVMe SSD's. Deze nieuwe standaard zorgt ervoor dat een SSD probleemloos compatibel is met PCIe 3.0 en 2.0, plus nog een extra snelheidswinst dankzij de NVMe-technologie.Nog straffe cijfers: random read prestaties reiken tot 740.000 IOPS, ruim 10 keer sneller dan een doordeweekse PCIe aangesloten SSD-oplossing.De XS1715 is verkrijgbaar in 400 GB, 800 GB of 1,6 TB. Over prijzen of beschikbaarheid houdt Samsung het voorlopig stil.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger