woensdag 27 februari 2013

Prijswijzigingen Autodesk Software

NieuwsHet wordt bijna al een traditie: elk jaar - net voordat de nieuwe versies van Autodesk software in maart wordt vrijgegeven - verandert er van alles in de productbenaming, de samenstelling en hun prijs.

Soms  was verwarring...toen AutoCAD 2007 van dezelfde generatie was van Inventor 11
Er was ook verbazing... toen Inventor... AutoCAD Inventor genoemd werd.
En ongelooflijk was het  toen Inventor werd omgezet in een Product Design Suite, met meer software dan u ooit zal kunnen leren, en die ook 4 uren nodig had voor een volledige installatie op een doorsnee computer.

En prijswijzigingen waren er eveneens... net zoals er ook nu verschuivingen zijn!
In het bijzonder zijn de nieuwe aankoopprijzen gevoelig verlaagd en stijgen de subscription vergoedingen
Maar wat heel opvallend is: een nieuwe Inventor Licentie (die ook AutoCAD en AutoCAD Mech bevat), wordt goedkoper dan AutoCAD!!!!

Volgens een online verkoopportaal staat de aankoopprijs voor AutoCAD 2013 SLM op 4650 € en een nieuwe Inventor 2013 SLM zou nog maar 3765 € kosten.

Dit is een best een goede zet om nog meer mensen op een Inventor platform te zetten, want waarom zou je meer betalen om minder te krijgen??
De "verborgen" Total Cost of Ownership zal wel een stuk hoger liggen. Een onderhoudscontract die al snel 200€ per jaar meer kost, mogelijks nieuwe investeringen in een nieuwe CAD workstation, en zeker al een knipoog naar Vault of de PLM360 om het volume van Inventor data de baas te kunnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger