maandag 11 februari 2013

Plastic recycleren voor 3D-printers

Hardware nieuws 3D-printers worden steeds betaalbaarder en beter, maar de spoelen met plastic filamenten die een 3D-printer nodig heeft kosten namelijk al snel 30 euro of meer.

Filabot levert hiervoor een oplossing; een 3D plastic extrusiesysteem waarmee je allerlei soorten recyclebaar plastic (melkverpakkingen, shampooflessen, etc...) kunt omzetten in ruw materiaal voor 3D-printen.

Begonnen als een Kickstartercampagne heeft het project nu al driemaal zoveel geld binnengehaald dan het doel van 10.000 dollar. De bedenker, Tyler McNaney, wil dit in de nabije toekomst lanceren. Al het recyclebare plastic in je huishouden is nu een goedkope en bijna eindeloze bron van 3D-printplastic. En ook alle miskleunen die uit je 3D-printer rollen, kunnen nu hergebruikt worden en zo een nieuwe kans krijgen. Stukjes plastic met een diameter tot 10 cm kunnen in het apparaat gestopt worden. Vervolgens worden de stukjes vermalen tot kleinere stukjes en door een verhitte cilinder geperst waarin het plastic wordt gesmolten. Het gesmolten plastic wordt daarna door een verwisselbare spuitkop (diameter: 3mm of 1,75mm) gedrukt om plastic filament te verkrijgen. Dit filament wordt vervolgens op de juiste maat geperst door een stel gegroefde buisjes. Een snijgereedschap corrigeert ten slotte de laatste onregelmatigheden in het materiaal. Het toestel kan thermoplasten verwerken zoals HDPE, LDPE, ABS en Nylon en de bedenker wil in de toekomst meer typen materialen gaan ondersteunen. PVC kan niet worden verwerkt vanwege de giftige aard van dat materiaal.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger