dinsdag 27 maart 2012

Autodesk Wiki: Wat is er nieuw in Inventor 2013

NieuwsMenig zullen het deze week wel merken: een aankomende overvloed van mailtjes en berichtjes over de nieuwe Autodesk 2013 producten!!
Want vandaag heb ik reeds 3 verschillende mailtjes mogen ontvangen uit verschillende richtingen om de lancering van oa Inventor 2013 en kompanen aan te kondigen, en om deel te nemen aan de glamoureuze roadshow...

Ik vraag me soms af waarom men de lancering van de nieuwe productreeks elk jaar rond maart heeft gepland? Elke keer moet men nu keuze maken tussen de nieuwe Inventor... en een zonnig terrasje. Steeds een moeilijke keuze!!

Ok, wat mogen we verwachten:
Verleden jaar heeft men de suites gelanceerd, waardoor een Inventor bijv. plots een Product Design Suite werd met daarin extra tools zoals mudbox, maya, showcase en sketchbook. En dit zonder meerprijs!!! Met de lancering van 2013 zal een AutoCAD Mechanical een soortgelijke upgrade bekomen naar Inventor!! Zonder meerprijs... mogelijks zal die wel onder een lopend subscription contract moeten liggen om hiervan te kunnen genieten.

De oneven versies zouden minder de nieuwe hoofdfuncties bevatten, eerder een verfijning of het verder uitdiepen van eerdere nieuwigheden. Ik heb de indruk dat ook deze 2013 dat aanhoud. Op de wikisite van autodesk kan men reeds een overzicht krijgen van de nieuwigheden van 2013. Ik heb inderdaad hieruit reeds mooie kleine uitbreidingen opgemerkt. Eén van de grootste nieuwe aanpassingen is het centrale beheer van materialen die nu niet langer meer onder de styles editor valt. Men heeft een platform neutrale bibliotheek gemaakt, waardoor men materialen gemaakt in Inventor, via dezelfde bibliiotheek ook kan gebruiken in AutoCAD, Max, showcase,... Dus elke autodesk toepassing zal nu materialen met elkaar delen!! Knap..

Autodesk Wiki: Wat is er nieuw in Inventor 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger