dinsdag 14 februari 2012

Blueprints: 3 nieuwe projecten

Niet minder dan 3 nieuwe projecten werden zonet beschikbaar gesteld op onze Blueprints pagina.
Hier kan men projecttekeningen downloaden als oefen of lesmateriaal om Inventor beter te leren kennen. Of gewoon uit amusement.

Een leuke startersoefening met toch verrassende moeilijkheden... de twee scharen worden uiteraard opgebouwd met sheet metal, en het goed laten bewegen van de tang is minder evident dan het lijkt! Ideaal wanneer men een paar uurtjes vrij heeft dus.
Dit was het allereerste "vintage" ontwerp waarvan ik de ruwe ontwerpplannen heb van kunnen bemachtigen - imperial stijl. Deze waren fascinerend genoeg om het op Inventor te gooien en sindsdien sta ik heel respectvol tegenover het geniale ontwerp uit 1830. Ook met geavanceerde CAD software zal dit ontwerp - ook gevorderden een kleine uitdaging bezorgen.


Heeft het vandaag nog zin om stoommotoren te ontwerpen?? Ze zijn al lang uit de mode en een laag rendement en staan enkel nog maar te vinden in een vervallen schuur of in het museum. Maar het is wel werktuigkunde in zijn eerlijkste vorm. Daarom een heel mooie oefening die zowel verbazing zal uitlokken naar het ontwerp als de CAD software welke u vandaag gebruikt.Link: Blueprints

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger