dinsdag 17 januari 2012

Tech Data neemt Autodesk-verdeler ProDesk over

Tech Data, een van de belangrijkste verdelers van technoloNieuwsgieproducten, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om 100% van de aandelen van ProDesk over te nemen. ProDesk is een verdeler gespecialiseerd in CAD-software voor de mechanische industrie (CAD-CAM), geografische systeemautomatisering (GIS), bouwkunde en architectuur.

ProDesk, die in 2010 een omzet haalde van ongeveer 34 miljoen euro, is een erkende Autodesk-verdeler die aan een gespecialiseerd klantenbestand van wederverkopers levert. De overname van ProDesk versterkt de mogelijkheden van TDDatech om deze complexe service aan te bieden in de Benelux. Dit doordat de onderneming nu versterking krijgt van een team hoogopgeleide en ervaren medewerkers met een gespecialiseerde kennis van de plaatselijke markt, waardoor TDDatech meer klanten kan bereiken.

Mike Appel, Vice President van TDDatech, verklaarde: "Dankzij de overname van ProDesk zullen wij over een platform beschikken dat onze Autodesk-activiteiten in de Benelux helemaal zal veranderen en dat ons in staat zal stellen om wederverkopers bijkomende voordelen te bieden, doordat ze kunnen profiteren van een bijzonder competente organisatie met een pan-Europese infrastructuur en een sterke financiële positie die hun bedrijf kan helpen groeien."

Tom Hamers, CEO van ProDesk, voegde daaraan toe: "Wij kijken ernaar uit om deel te gaan uitmaken van Tech Data. Wij willen onze wederverkopers nog beter van dienst zijn met een ruimer aanbod en we zullen toegang krijgen tot de krachtige ondersteuningsprogramma's voor wederverkopers die TDDatech nu al toepast in heel Europa."

Ray Savona, Vice President Channel Sales bij Autodesk, lichtte toe: "Autodesk en Tech Data maken al jaren deel uit van een bijzonder succesvolle samenwerking. Tech Data is een van onze belangrijkste verdelers die een meerwaarde biedt en we willen het bedrijf feliciteren met de uitbreiding van zijn activiteiten. We kijken ernaar uit om onze band met Tech Data verder te versterken, zodat we onze gezamenlijke partners de designoplossingen, diensten en opleidingen kunnen aanbieden".

Deze overname is dus van vrij grote betekenis voor onze regio. Prodesk is er de laatste jaren in geslaagd om meerdere accreditaties te bekomen voor autodesk productensegmenten (Autocad, MCAD, AEC, GIS en Civil) in de benelux - ten koste van de 2 andere distributeurs (Pollux en Man&Machine). Ze zijn in principe een rechtstreekse link tussen de klant en de reseller met Autodesk. Ook op officiele autodesk roadshows en evenementen is Prodesk aanwezig en is beheerder van Design-Your-Stuff.

Prodesk is momenteel gedomicilieerd in Antwerpen (B)
Techdata kan men vinden in Ternat (B) en Utrecht (Nl)

De voormalige directeur van het ingenieursbureau Arcadis België had belangrijke portefeuille aandelen van Prodesk. Zijn recentelijke op rust stelling (en het van de hand willen doen van de Prodesk aandelen) zal deze overname ongetwijfeld beïnvloed hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger