woensdag 27 april 2011

Gratis Inventortool voor genereren plaatuislagen

Nieuwe Macro'supdate 20110502: Nu ook uit te proberen in Inventor 2010!

Wim Pepping mailde me deze morgen dat zijn add-in voor het exporteren van plaatuitslagen in die fase zit om al een eerste release vrij te geven.
Deze add-in is natuurlijk nog volop in ontwikkeling dus alle feedback is steeds welkom op ons forum.
"Omdat het genereren van de plaatuitslagen in DXF veel repeterend werk is waar je makkelijk fouten in kunt maken heb ik gezocht naar een add-in hiervoor. Er zijn er een aantal, maar er was er geen die precies was zoals ik wilde..."
Het programma is een onderdeel van een groter geheel. Er zit een o.a. materialenbibliotheek in, een kleurenbibliotheek en een properties menu. Deze onderdelen heb heeft Wim nog niet zover dat hij ook deze vrij geeft. Maar hij heeft me alvast belooft enkele screenshots binnenkort ook hiervan op zijn site te plaatsen.

Plaatuitslagen exporteren met MatProp voor InventorIn de eerste kolom zijn de onderdelen te selecteren die geexporteerd moeten worden. Bestanden waar nog geen plaatuitslagen van bestaan zijn standaard uitgevinkt.


Instellen van layers in MatPropIn de laatste 2 kolommen is te selecteren of de zetlijnen en features, zoals tekst, meegenomen moeten worden als graveerlijnen in de DXF.
De layernaam en kleur zijn in het settings menu in te stellen. De bestandsnaam van de DXF is hier ook te configureren en kan naast het onderdeelnummer ook het revisienummer, materiaal, materiaaldikte en aantal bevatten.

Deze add-in is zowel voor 32- als 64bit beschikbaar:
Klik hier om het programma te downloaden.
Klik hier om de handleiding te downloaden.

meer info op zijn website: http://peppingmd.nl/inventor-tools

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger