dinsdag 20 juli 2010

Inventor of the Month: Brookhaven National Laboratory

NieuwsOpgericht in 1947 op Long Island, Upton, New York, Brookhaven is een multi-programma nationaal laboratorium geëxploiteerd door Brookhaven Science Associates voor de US Department of Energy (DOE). Zeven Nobelprijzen zijn toegekend voor ontdekkingen gedaan in het lab.

Brookhaven heeft een personeelsbestand van circa 3.000 wetenschappers, ingenieurs, technici en ondersteunend personeel en meer dan 4.000 gast onderzoekers per jaar.

Brookhaven National Laboratory rol voor de DOE is om excellente wetenschap en geavanceerde technologie te produceren met de samenwerking, ondersteuning en passende betrokkenheid van hun wetenschappelijke en lokale gemeenschappen. De fundamentele elementen van de rol van het laboratorium ter ondersteuning van de vier DOE strategische missies zijn de volgende:

• Om te bedenken, ontwerpen, bouwen, exploiteren en complexe combinatie van toonaangevende, door de gebruiker gerichte voorzieningen in antwoord op de behoeften van de DOE en de internationale gemeenschap van gebruikers.

• Voor het uitvoeren van fundamenteel en toegepast onderzoek op lange termijn, hoog-risico's op de grens van wetenschap.

• Het ontwikkelen van geavanceerde technologieën, volgens de nationale behoeften en deze technologie over te dragen aan andere organisaties en aan de commerciële sector.

• Het verspreiden van technische kennis, om nieuwe generaties wetenschappers en ingenieurs op te leiden en de wetenschappelijke kennis in het algemene publiek aan te moedigen.

Brookhaven werd uitgeroepen tot Inventor of the Month voor Juli, dit voor het gebruik van hun software in het ontwerpen van hun nieuwe labo.
Daarin gaan ze een nog heldere lichtbron kunnen gebruiken waarmee ze tot op een nog kleiner schaal materialen kunnen onderzoeken. Hetgeen tot nu toe nog niet mogelijk was.
Dit met de bedoeling om nieuwe materialen te vinden en alternatieven te kunnen vinden voor fossiele brandstoffen.

Het voordeel met het gebruik van Inventor is dat men de wetenschappers digitale prototypen kan tonen alvorens ze geproduceerd worden.

Bekijk het filmpje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger