woensdag 2 juni 2010

Uitslag Inventor Wizard Wedstrijd

Nieuws De wedstrijd is inderdaad al enige tijd verlopen, heel waarschijnlijk met ongeduld afwachtend op de resultaten... ok - ik heb even op me laten wachten :-( Sorry

De modeleeropgave was boeiend, spannend, verrassend!!
De Inventor Richtlijnen die we eerder dit jaar gepromoot hebben was een belangrijke rode draad doorheen de evaluatie en puntenverdeling van de ingezonden modellen.

Ik wou nog even vermelden dat de richtlijnen sterk geadviseerde regels zijn, maar daargaans in sommige praktische gevallen niet altijd terecht zijn. Gewoon gezond boerenverstand met oorzaak en gevolg is uiteraard nog steeds het belangrijkste.
We hebben geprobeerd de doorlichting van de inzendingen zoo neutraal en eerlijk mogelijk te laten verlopen, we hebben factoren bepaald die ervaren inventor gebruikers geen voordeel mochten geven in de uitkomst van de wedstrijd.

Puntentelling:

  • Schetsen vanuit het origin: men kreeg 1 punt toebedeeld wanneer men de eerste schets afhankelijk maakte vanuit het origin. Iedereen heeft dit gedaan - ben fier op jullie :-)
  • Rond=Revolve: het model bevatte een ronde basisvorm met flens. Men kon 1 punt krijgen wanneer men deze vorm met een revolve opgelost heeft - een minderheid heeft hierop punten verloren
  • Centerline: Wanneer men een revolve-feature gebruikt, gelieve dan ook een centerline in de schets te bepalen welke de draai-as wordt van de Revolve. Er was maar een inzending die dit niet had gedaan.
  • De boringen in de bovenste flens. Uiteraard meerdere methodes mogelijk. Verwerkte men de boringen met het Hole-Commando = 1 punt. Om de boring te situeren gebruikt men een steelcirkel, was deze cirkel als "contructionline" in de schets aanwezig, kon men daar 1 punt mee verdienen. De boringen hadden ook een kleine afschuining onderaan de flens. Kan men idd achteraf met een chamfer doen, maar men kreeg 1 extra punt wanneer de afschuining in het Hole Feature werd opgenomen. En de Pattern-verdeling van de gaten zagen we graag als een appart Pattern-feature (=1punt)
  • Ik knap af op werkvlakken (zeker als ze te vermijden zijn). En om dit model op te bouwen had men geen enkel extra werkvlak nodig. Men kon alles via de originvlakken opbouwen.
    Dus per gebruikt Woekfeature heb ik een punt afgetrokken. Spijtig genoeg waren er hierdoor een aantal dir tot 2 punten afgetrokken kregen.
  • De opgave was een symmetrisch stuk. Kon men de symmetrie voorzien in de schets, kreeg men daarvoor 2 punten, het solid-mirror feature was goed voor 1 punt. Eén iemand kreeg 0 punten voor symmetrie omdat een afronding langs 1 kant vergeten was.
  • Boringen in de voet op basis van centerpunten: kon tot tot 3 punten gaan
  • De grote centrale boring met kamer in het midden van het stuk: in 1 enkel Hole feature (=3 punten), in 2 Hole features (= 2 punten) met een revolve (1 punt)
  • Op de details als laatste (dus boringen, afrondingen, afschuiningen als laaste bewerkingen) werd heel wat gezondingd. Was ook 1 punt waard
  • Voor "overall Modeling" gaven we 5 punten: enkel Maarten Verbunt en Fréderic Vandenplas kregen het maximum, gevolgd door Dirk Van Daele en Peter Van Praet met 4,5 punten
  • Indien er moeite gedaan werd in het "Renamen van de features", 1 punt
  • Was het materiaal ingesteld, en kreeg het model ook een kleurtje of texture, samen goed voor 1 punt
  • Stond het vooraanzicht ook ingesteld als front bij de viewcube = 1 punt
  • Tenslotte een rangschikking wie het het originele volume het dichtste benaderde. Hier kon men een maximum van 5 punten krijgen. Peter Van Praet benaderde dit het dichste met aan afwijking van 0,16mm^3 (5 punten) gevolgd door Maarten Verbunt met -10,9 mm^3 (=4punten) en Arthur Knoors met 25,21mm^3 (3punten)

Uitslag TOP 10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger