zaterdag 12 juni 2010

Ma'erKang Rising

NieuwsDeze Ma'erkang Rising video vertelt het verhaal van Autodesk's hulp om een dorp Sichuan in China dat werd vernietigd bij de aardbeving op 12 mei 2008 herop te bouwen. Maar liefst 9 miljoen huizen werden toen vernietigd. 45 miljoen mensen werden daardoor dakloos.

Nog maar enkele uren nadat Carl Bass, CEO Autodesk, het nieuws vernomen had, begon hij al te bekijken wat ze konden doen om deze mensen te helpen.

De grootste moeilijkheid was om nieuwe huizen te gaan ontwerpen die zowel snel maar ook zeer degelijk moesten zijn om volgende aardbevingen te kunnen weerstaan. Hiervoor kwam Autodesk software zeer goed van pas.
De huizen werden uiteindelijk gemaakt uit licht staal, dat simpelweg met bouten en moeren aan elkaar werd geplaatst. Op deze manier kan men in 6 dagen een huis op trekken samen met de lokale bevolking door deze eenvoudige manier van bouwen.

Bekijk de zopas vrijgegeven video, waarin je oa. kunt zien dat men voor de staalstructuur gebruik gemaakt heeft van Autodesk Inventor Frame Generator:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger