dinsdag 18 mei 2010

Project Centaur: Ontwerp verbeteringen maken via "the cloud"

Nieuws
De centaur is een figuur uit de Griekse mythologie. In de standaardvoorstelling is dit wezen half mens, half paard.
Men stelt zich de centaur voor als een paard met in plaats van nek en hoofd een menselijk bovenlichaam. Voorbeelden uit de Griekse kunst getuigen ook van een andere bekende anatomie: een centaur gevormd door een volledig mensfiguur, met een "toegevoegd" paardenlichaam
Project Centaur (nee, niet uw ceintuur van uw broek) is de naam van een Autodesk-technologie in beperkte b├Ęta (alleen op uitnodiging). Het is een plug-in voor Inventor gebruikers om optimalisering van het ontwerp uit te voeren in "the cloud". Deze functie stelt u in staat om een ontwerp te kiezen, materialen opgeven, beperkingen te specificeren, ladingen te specificeren, variabele parameters te specificeren, en dan een optimalisatie uit te voeren.

In ruil krijgt u een aantal van de voorgestelde ontwerp iteraties, met lichte verschillen in veiligheidsfactor, gewicht winsten of gewicht verliezen, en de percentages van het verandert gewicht. Meestal is het meest optimale ontwerp (die door de software op basis van uw specs) is gepresenteerd aan de top van de lijst, maar u kunt alle iteraties bekijken en degene kiezen die je zelf het beste vind.

Een optimale ontwerp is meestal degene die aan de veiligheidsfactor van uw doelgroep voldoet, maar met minder materiaal dan je begon met.

Het optimaliseren van het ontwerp zal in Autodesk's Project Centaur, het rekenwerk plaatsvinden in "the cloud".

U downloadt een add-in voor Inventor Simulation voor het optimaliseren van uw ontwerp. Eenmaal uw geometrie volledig is opgezet gedaan, start je de knop Berekenen, deze zal de gegevens doorsturen naar de berekening server, daar worden de optimalisatie iteraties uitgevoerd en de resultaten worden gestreamd naar uw Inventor-client op uw werkstation. Je kijkt naar de resultaten van een mooie duidelijke lijst en kies de configuratie die u wenst . Inventor past vervolgens het model aan naar uw gekozen configuratie!
Klinkt allemaal mooi niet?
Natuurlijk moet je wel in acht nemen dat het uitrekenen van deze optimalisaties in "the cloud" gebeuren, op een server ergens dus.
Hoeveel deze service zal gaan kosten weet Autodesk totaal nog niet. Momenteel is men enkel deze technologie aan het uittesten.

Een voordeel is wel dat u geen extra rekenkracht nodig heeft en u gerust verder kunt werken terwijl uw voorstellen worden uitgerekend. De snelheid is in dit geval afhankelijk van de Autodesk server, dit wil niet zeggen dat het daarom sneller zou gaan dan op uw eigen server.
U moet dus nog steeds uw instellingen zo gericht mogelijk houden. Ergens een "mesh" opleggen en verfijnen waar nodig is dus aan te raden om de rekentijd zo kort mogelijk te houden.

Een voorbeeld in deze video van deelip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger