maandag 1 maart 2010

Inventor of the Month: StructureCraft Builders Inc.

NieuwsAutodesk, Inc, heeft StructureCraft Builders Inc. – een ontwerper en bouwer uit Delta, British Columbia in Canada – benoemd tot Autodesk Inventor of the Month February 2010.

Het bedrijf maakt gebruik van Autodesk Inventor voor het ontwerp en het ontwikkelen van het innovatieve WoodWave dak van het Richmond Olympic Oval; de Olympische schaatsbaan in Vancouver.


Met behulp van Autodesk Inventor kon de engineering afdeling van StructureCraft snel ontwerp opties herhalen en werd het coördineren van het project met de onderaannemers en projectpartners vergemakkelijkt. Door tijdens het ontwerp proces, Inventor te gebruiken in de communicatie met alle belanghebbende partijen, kon StructureCraft de constructie van het dak beter stroomlijnen waardoor zij op tijd en binnen budget opleveren.

"Inventor software really helps us manage complexity on our projects,” zei Santiago Diaz, een StructureCraft ingenieur. “By making our data manageable, allowing us to explore design changes easily and keeping complexity at bay, Inventor software frees us up to be more innovative."
Ongeveer 100 verschillende soorten WoodWave panelen waren betrokken bij de oprichting van de Olympic Oval dak, die elk een complexe samenstelling hebben van ongeveer 250 onderdelen. Zelfs wanneer men geconfronteerd werd met de noodzaak om het golfpatroon te veranderen te wijten aan een conflict met de sprinklerinstallatie, veranderde zij gewoon bepaalde parameters in het model, en elk paneel werd automatisch aangepast in het Inventor model. "Het zou nog weken genomen om dit soort veranderingen in het ontwerp aan te brengen op de ouderwetse manier" zei Santiago Diaz, "In Inventor software, duurde het minuten."

In onderstaand filmpje zie je het verhaal achter de Richmond Oval voor de Olympische Winterspelen 2010 en hoe Autodesk Inventor heeft bijgedragen aan het ontwerp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger