maandag 29 maart 2010

Autodesk Design Review 2011

DWF related stuffLaat me beginnen met het zeggen dat Autodesk Design Review 2011 niet sneller geworden is dan versie 2010. Zelf vond ik de voorgaande even traag in het opstarten van het programma los van het openen van het DWF bestand.
Iets wat ik zeer vervelend vind. Waarom open je een DWF als designer in de eerste plaats? Gewoon om de tekening of model op een snellere manier te openen, sneller dan in Inventor.
Voor kleine tekeningen, modellen gaat het voor mij tegenwoordig dus sneller om deze te openen in de reeds openstaande Inventor dan in Design Review.
Ok, de tweede keer opstarten van ADR gaat al vlotter, maar de drempel om het de eerste keer op te starten is voor mij hoog genoeg om het niet te doen...

Natuurlijk blijft het zeer interessant voor personen die niet beschikken over Inventor en toch uw model/tekening wensen te bekijken.
Zijn het tekeningen dan opteer ik liever voor pdf's dan DWF's (ook al opent Windows 7 dwfx bestanden zonder extra software), het gaat gewoon sneller en iedereen heeft wel een Acrobat Reader of een kloon ervan.
Voor 3D bestanden heb je niet veel keuze. Of u gaat voor een veel te dure 3D PDF publisher of u kiest voor DWF in combinatie met Design Review.

Design Review 2011 heeft een paar updates gekregen.
Zo is er de Field of View tool die ervoor zorgt dat u het gezichtsveld kunt aanpassen en de belichting kunt u ook een beetje aanpassen.

Verder zijn er nog deze wijzigingen:
  • Mogelijkheid om DWG files op 64-bit machines te openen. (Autodesk DWG TrueView 2011 moet ge├»nstalleerd zijn)
  • Nieuwe schortcuts om markups te plaatsen
  • Verbeterde raster printing
  • Verbeterd Open venster
Zoals Joseph Volker het zegt:
"Design Review continues to be the best tool for helping you reduce costs, achieve greater process efficiencies, and improved communication."

Autodesk Design Review 2011 kunt u hier downloaden: http://www.autodesk.com/designreview-download
Vergeet hier ook niet de juiste add-in aan te klikken voor Firefox en TrueView indien u hier noodzaak aan heeft.
Er is ook de mogelijkheid om de exe of msi bestand te downloaden indien deze versie wenst te installeren op al uw pc's in het bedrijf...

Indien u als Designer voor de snelheid blijft gaan dan blijf ik opteren voor versie 2008, die ik op vraag van, op ons forum host: Link

Opgelet! Design Review 2011 en Vault 2010 kunnen niet samenwerken.
Indien u toch de update heeft gedaan en problemen ondervind, dan installeert u best opnieuw versie 2010 van ADR. Eventueel kunt u de Windows Installer CleanUp Utility hiervoor gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger