maandag 16 november 2009

Canon doet overnamebod op Océ

NieuwsVENLO - Het Japanse Canon doet een overnamebod op de Nederlandse kopieermachine- en printerfabrikant Océ. Het bestuur en de commissarissen van Océ steunen het bod.
Bron: anp

De Japanse producent van onder meer digitale camera's en kopieermachines biedt 8,60 euro per aandeel Océ. Dit komt neer op een bod van ongeveer 730 miljoen euro. Inclusief schulden waardeert het bod de printerfabrikant op 1,5 miljard euro. Het bod ligt ongeveer twee derde boven de slotkoers van Océ van vrijdag.
Een groep aandeelhouders heeft al aangegeven het bod te steunen. Het gaat om Bestinver dat een belang heeft van 9,5 procent. Ook de houders van zogeheten preferente aandelen, goed voor 19 procent van Océ, zijn bereid hun stukken te verkopen.
Océ wordt na de overname een dochterbedrijf van Canon. De naam Océ zal worden gehandhaafd en het huidige management zal aanblijven als bestuur van de nieuwe divisie. Ook het hoofdkantoor in Venlo blijft gehandhaafd.
De bedrijven zeiden geen nadelige gevolgen voor het personeel van Océ te verwachten. Het bedrijf heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst. "Dit is een overname gebaseerd op strategische overwegingen, niet gericht op kostenbesparingen", aldus topman Rokus van Iperen. De bedrijven waren sinds maart 2009 met elkaar in gesprek.
De overname moet nog goedgekeurd worden door de Europese mededingingsautoriteiten. Van Iperen hoopt dat hier voor het einde van het jaar een beslissing over is genomen. Vervolgens kunnen aandeelhouders hun stukken aanbieden. Als alles volgens schema verloopt, is Océ voor de zomer van de beurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger