maandag 21 september 2009

Probeer AutoCAD, Inventor, of Revit zonder te instaleren

Autodesk LabsDe mannen van Autodesk Labs zijn erop uit om een omgeving te scheppen waar men AutoCAD, Inventor en Revit kan proberen in trial mode... op een server op afstand. Vermoedelijk zal later ook Maya2010 toegevoegd worden. Dit project - die momenteel nog gevlagd staat als "technology preview" werd gedoopt onder de naam "Project Twitch".

Autodesk denkt reeds langere tijd luidop over Cloud Computing en SaaS (Software as a Service), en dit initiatief is een (eerste) belangrijke stap die daarop aansluit. Eerdere "online" projecten die de "Saas" filosofie volgden gaven me de indruk een bepaald gadget gehalte te hebben. Momenteel gaat het echter over het gebruik van de vlaggeschepen van autodesk's ontwerpproducten. Men moet enkel maar een kleine client applicatie downloaden en installeren die vele malen kleiner is dan de eigenlijke softwareinstallatie. Deze client applicatie wordt dan gebruikt om verbinding te maken met de server op afstand. Dus volledig installatievrij is het nog niet - maar hiermee zou men AutoCAD 2010, Inventor 2010, en Revit Architecture 2010 kunnen gebruiken zonder deze te downloaden of installeren zonder DVD. Men heeft enkel maar een Autodesk Labs Community login nodig om deel te nemen aan deze technology preview.
De systeemvereisten voor de gebruiker blijken redelijk goed mee te vallen, behalve de echt supersnelle internetverbinding van 5Mbps of meer:

  • Operating Systems: Windows XP (32-bit) Windows Vista (32-bit)
  • Ondersteunde browsers: Firefox 3.x Internet Explorer 7 or higher
  • Hardware (for data compression/decompression) 1.6 GHz or higher dual-core CPU
  • 1 GByte RAM
  • Scherm resolution of 1280x1024 or higher
  • DirectX 9c capable video card

Deze technology preview is nog niet bedoeld voor in een produktieomgeving, dus kan men momenteel nog geen eigen data uploaden of bestanden saven. Wel kan men een sample file starten, deze bekijken en aanpassen (maar nier opslaan). En... geintereseerden kunnen dit enkel nog maar ervaren binnen een radius van 1600km van de Server... en die staat in San Francisco (US). Voor vragen en opmerkingen kan men mailen naar labs.trials@autodesk.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger