dinsdag 8 september 2009

Nieuw Inventor 2010 boek!

BoekenTEC/ CAD College geeft vanaf 25 september een nieuwe versie uit van het handboek voor Inventor. Speciaal voor Inventor 2010 komen niet alleen de basisfuncties van het werktuigbouwkundig CAD-ontwerpen aan bod, maar ook de nieuwe interface en het modelleren van kunststofproducten. Het gebruiksvriendelijke studieboek maakt deel uit van de serie Computer Ondersteunend Ontwerpen.

Het Leerboek Inventor 2010 bevat naast de bekende informatie belangrijke toevoegingen. Alle basisonderwerpen, waaronder frames, plaatwerk- en lassen, worden uitgebreid behandeld. De gevorderde functies Vault, Styles en templates, maken ook deel uit van de stof. Verder worden specialistische zaken als sterkteberekening maken met behulp de Eindige Elementen Methode (FEA) onder de loep genomen. De aanpassingen vinden vooral plaats op basis van het uitgangspunt dat u niet alleen leert een 3D-programma te gebruiken maar vooral ook hoe u goedwerkende producten ontwerpt. Eén van de nieuwe onderwerpen is dan ook het methodisch ontwerpproces waarbij bijvoorbeeld de modules Design Accelerator en Frame generator worden behandeld.


Voor alle niveaus
Het 1300 pagina’s tellende leerboek is geschikt voor de beginner en expert. De combinatie van theorie, geleide instructie en oefeningen is speciaal ontwikkeld voor de zelfstandige Inventor gebruiker. Daarbij wordt de starter voorzien van veel tips, illustraties en voorbeelden om zich de stof snel eigen te kunnen maken. De gevorderde Inventor gebruiker kan ook goed uit de voeten met het boek aangezien het naast de specialistische zaken die het boek aansnijdt, veel interessante achtergrondinformatie bevat. Het boek kan dan ook goed als naslagwerk gebruikt worden.
Voor alle categorieën gebruikers geldt dat het boek bijzonder gebruiksvriendelijk is. Het van oorsprong Nederlandstalige boek gebruikt Nederlandstalige tekennormen. De auteur hanteert de logische tweedeling in de zoekfuncties: Nederlandstalige bewerkingen en handelingen staan in de inhoudsopgave, de Engelse commandobenamingen in de index.

Toonaangevend
In Nederland en België kan TEC/ CAD college gezien worden als een autoriteit op het gebied van Inventor en AutoCAD. Het opleidingsinstituut verzorgt al sinds 1988 de leerboeken voor de tekenprogramma’s. De auteur van de boeken is ingenieur Ronald Boeklagen die bij TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs opleidt in Inventor en AutoCAD. Naast gewone cursussen begeleidt en doceert Boeklagen ook HBO-opleidingen.
Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.

Instructie via internet
De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een moderne manier van ondersteuning, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft.


Titel: Inventor 2010, Computer Ondersteund Ontwerpen
U kunt rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon (024) 356 56 77 of via internet www.cadcollege.nl.
Ook in de boekhandel verkrijgbaar onder ISBN 978-90-72487-64-3.
Auteur: ir. R. Boeklagen, Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen, (+31) (0)24 356 56 77. Hardcover met leeslint, prijs: € 49,50

Meer info over dit boek: Inventor 2010 Computer ondersteund ontwerpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger