dinsdag 11 augustus 2009

Autodesk zet BMW-ontwerpdata om in virtuele modellen

NieuwsPersbericht

Barendrecht, 11 augustus 2009

Autodesk zet BMW-ontwerpdata om in virtuele modellen

Autodesk heeft bekendgemaakt dat de BMW Group een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met Autodesk Consulting voor het automatisch transformeren van ontwerpdata in marketing materials, en voor het ontwikkelen van fotorealistische, geanimeerde modellen van BMW-, MINI- en Rolls Royce-wagens. In samenwerking met Mackevision zal Autodesk de voertuigdata omzetten in Autodesk Maya- en Autodesk Showcase-bestanden, die klaar zijn voor animatie en rendering. Deze fotorealistische virtuele modellen zullen worden gebruikt voor het creëren van marketing materials alvorens de wagens werkelijk worden geproduceerd – waaronder tv-spots, brochures en het bedrijfsprofiel op het web.

“Het inzetten van ontwerpdata voor marketing zorgt voor een revolutie in de manier waarop de auto-industrie adverteert in print, op het web en in televisiespots,” zei Karim Salabi, Autodesk vice president, Visual Communication Group. “Door gebruik te maken van computersoftware voor het genereren van reclamebeelden kunnen autoproducenten hun nieuwe voertuigen al presenteren zonder dat hiervoor dure fysieke prototypes nodig zijn. Deze aanpak zorgt ook voor nieuwe creatieve mogelijkheden, door adverteerders de kans te bieden om pakkende beelden te creëren die moeilijk en vaak erg duur zijn om te realiseren met traditionele fotografie.”

Doorheen de volgende 3 jaren zal Autodesk, samen met Mackevision meer dan 240 virtuele modellen ontwikkelen uit de BMW Group-vloot. Autodesk Consulting zal Autodesk Creative Bridge services verlenen om een visuele workflow te ontwikkelen voor BMW, om zo de productiekosten van hun 3D-data te verlagen, terwijl de creatieve flexibiliteit toeneemt. Mackevision – een onderneming gespecialiseerd in CAD-visualisatie voor voertuigdata – zal een uitgebreide pipeline van ontwerpdata verwerken onder begeleiding van het consulting team van Autodesk.

Showcase-software, dat deel uitmaakt van de Autodesk-oplossing voor Digital Prototyping, helpt bij het ontwikkelen van accurate, realistische en hoogstaande beelden vanuit 3D CAD-data waarbij vorm en omgeving worden overgebracht om zo de merkeigenheid te communiceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger