vrijdag 10 juli 2009

Tools: gratis remote desktop = Teamviewer

ToolsEenvoudig je bureaublad delen:
Teamviewer is een handige toepassing om je bureaublad met anderen te delen via het internet. Het programma bevat ook een functie om bestanden te delen. Dit maakt het de ideale tool om vrienden en familieleden te helpen met computerproblemen, of om je thuis PC over te nemen wanneer je ver weg bent op vakantie (maar dan moet de pc wel aanstaan of aan gezet worden).

Het programma is gratis voor niet-commercieel gebruik. De persoon die de controle wil overnemen, moet het volledige programma (2Mb) downloaden. Voor de tweede gebruiker volstaat Teamviewer Quicksupport. Deze module vereist geen installatie en werkt zodra automatisch gegenereerde verificatiecode wordt ingegeven.
Je kan ervoor kiezen om andermans bureaublad volledig of in een venster te zien. Daarnaast is er de mogelijkheid om op afstand te herstarten. Uiteraard zijn er knoppen om de verbinding onmiddellijk uit te schakelen.

Wat Teamviewer handig maakt, zijn de verschillende beveiligingsniveaus. Je kunt je computer delen voor hulp op afstand, presentaties, bestandsoverdracht of VPN. De server van Teamviewer onthoudt ook met welke computers je samenwerkt, dus opnieuw verbinden gaat meestal sneller. Het ganse is bovendien ook veilig: bij het starten van een teamviewer sessie zal uw correspondent een steeds wijzigend paswoord moeten geven, waarop men kan inloggen. Dus inbreuk is niet mogelijk. Bovendien heeft men zich ook geen zorgen te maken over firewalls, het teamviewersignaal gaat hier vlotjes doorheen.

Op de website van teamviewer kan men eveneens een portable USB versie vinden (die geen installatie op de PC vereist)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger