woensdag 10 juni 2009

AutoCAD Aapje

humorEen toerist stapt een dierenwinkel binnen, kuiert wat rond en bewonderd de beestjes die uitgestalt staan. Dan komt een tweede klant binnen en benaderd onmiddelijk naar zaakvoerder en vraagt: "Heeft u nog een AutoCAD Aapje?"

De uitbater knikt, gaat naar de achterkant van de winkel, neemt een aapje uit een kooi, doet het diertje en passend halsbandje om en overhandigs deze dan aan de klant. "Dat is dan 5000€ graag". De klant betaalt en verlaat de winkel met het aapje.

Ietswat opgeschrikt stapt de tourist naar de zaakvoerder en zegt: "Dat is toch wel een heel duur aapje. Waarom is die zo prijzig? "
Waarop de man antwoord: "Aaah, maar dat is een aapje die met AutoCAD kan tekenen, heel snel, zuivere tekeningen en zonder fouten. Het is zeker z'n geld waard!"
De tourist ziet dan een aapje in een andere kooi: "Maar die is nog nog duurder! 10.000€ ! Wat doet die dan?"
"Wel, dat is een Ontwerp Aapje; die kan nieuwe systemen ontwerpen, projecten doorlopen, tekeningen keuren, lastenboeken schrijven, en zelfs een paar berekeningen uitvoeren. Echt handige dingen dus" zegt de zaakvoerder.

Verwonderd kijkt die tourist nog wat rond toen hij een derde aapje ziet. Het prijskaartje aan zijn kooi staat op 50.000€. "Maar die kost meer dan alle andere samen" zegt de man verwonderd "Wat kan die dan allemaal doen?"

"Ehwel" antwoord de winkelhouder "hoewel ik 'em nog niks heb zien doen - maar hij zweert dat het een ingenieur is".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger