vrijdag 30 mei 2008

Zenuwachtige persberichten: Carl Bass op BE conferentie

NieuwsZoals er elk jaar een Autodesk University is, heeft ook Bentley een jaarlijkse conferentie die trouwnes deze week in Baltimore doorgaat.
Bentley is één van Autodesk's concurenten, en bekend van software zoals Microstation en Autoplant.
Ik wou hierop toch even de aandacht vestigen omdat ik deze morgen een aantal zenuwachtige berichten, en specilaties heb opgevangen over dit gebeuren. Een aantal verslaggevers zouden een persagenda ontvangen hebben, waar de Bentley Corporate Press Conference gepresenteerd zou worden Greg Bentley en vermoedelijk Carl Bass (met een live feed). Carl Bass is CEO van autodesk.

Het is niet gebruikelijk dat een CEO van een concurerend bedrijf aan een persmededeling participeerd. Dus vermoedelijk is er iets til. Voor een 50 tal leden van de pers verscheen Greg Bentley alleen. Op de vraag "Waarom Carl Bass aan de persconferentie zou deelnemen" ontweek hij grotendeels door te zeggen dat die informatie door een foutje is uitgelekt.
De mensen van AECnews probeerden andere getuigenissen los te krijgen door meerdere Bentley werknemers aan te spreken. Maar ook zij ontweken de vraag.

Greg Bentley druppelde wel informatie los over nieuwe middelen van samenwerking. Er wordt gespeculeerd dat dit kan te maken hebben over een uitwisseling van het bestandsformaten tussen Microstation en AutoCAD.

Misschien wat verder uit de lucht gegrepen, speculeert Ralph Grabowski dat autodesk bentley zou willen overnemen. Hij heeft zijn logica even op een rijtje gezet:


Waarom Autodesk Bentley zou willen kopen:
- autodesk wil voet krijgen in een sterk marktsegment van Bentley: plant design
- autodesk heeft ongeveer 1 miljard dollar in liquide middelen
- Bentley Systems heeft vele grote bedrijven en overheden als klant, waardevolle marktsegmenten waar autodesk zicht niet meer zal moeten binnenwringen
- AutoCAD kan al het MicroStation DGN bestandstype lezen en schrijven, ook MicroStation kan het DWG formaat inlezen en wegschrijven
- de eigenaars van het private bedrijf, misschien zelfs de Bentley broers - kunnen overwegen om te gaan rentenieren

Waarom een verkoop minder voor de hand liggend is:
- geschatte verkoopprijs van Bentley Systems is aanzienlijk: zo'n 1,35 miljard dollar
- autodesk zal ongeveer de helft moeten gaan lenen, om zodoende nog wat cash in de lade te hebben
- het zal moeizaam zijn om de bedrijfscultuur van de twee bedrijven te vereningen
- moest Autodesk Bentley overnemen, dan zou Carl Bass niet als "telepresence" op de persagenda staan, maar in hoogst eigen persoon op de conferentie aanwezig zijn.

Nuja, men merkt het, heel wat veronderstellingen en speculatie, waar vermoedelijk toch weinig zal van aan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger