vrijdag 23 mei 2008

Tip 'n Tricks: Coördinatensysteem in een schets verleggen

Tips 'n Tricks Om makkelijker te schetsen kan men overwegen het coordinatenstelsel van een additionele schets te verplaatsen, of te verdraaien. Dit vergemakelijkt het schetsen onder een hoek of tov een bepaalde referentie.


Het basismodel is in dit voorbeeld een extrusie met een schuine zijde, welke de basis is voor een volgende bewerking. Het basismodel is in dit voorbeeld een extrusie met een schuine zijde, welke de basis is voor een volgende bewerking.

Bij het positioneren van een tweede schets, komt de richting van het coördinatenstelsel niet overeen met de hoek van de schuine zijde. Men zal hierop het coördinatenstelsel moeten editeren. Klik op het Edit Coordinate System knopje die in het 2D Sketch panel te vinden is. Ook achteraf is het coördinatenstelsel nog te veranderen door op de bewuste schets RMK te klikken en Edit Coordinate System te selecteren uit het menu.

Hierop verschijnt een assenkruis waarvan men de richtingen en de oorsprong op de bestaande figuur kan afstellen. Selecteer het blauwe nulpunt van het assenkruis om de ligging te veranderen, de X of Y as om uit te richten naar een edge, of klik RMK om de asrichting om te draaien (Flip Axis) of DONE om terug naar het model te gaan.
Bekijk ook de animatie op onze Tip 'n Trick pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger