donderdag 8 mei 2008

AutoCAD: betrokken bestanden bij een aktieve tekening

AutoCADWanneer men in AutoCAD aand een DWG tekening werkt zal men misschien al eens gemerkt hebben dat volgende bestandstypes kunnen opduiken. Het zijn de verschillende backup en tijdelijke bestanden van AutoCAD:
  • BAK bestanden zijn de backup bestanden die worden gemaakt bij het manueel opslaan. Wanneer een dwg file aanpassingen ondergaat - en deze wijzigingen worden opgeslagen - zal het ongewijzigde dwg bestand vervangen worden met een BAK extentie, de wijzigingen (die zich nog in het geheugen van de computer bevinden) worden daarna aan de bestaande dwg toegevoegd. Met de ISAVEBAK variabele is het mogelijk de aanmaak van bak bestanden uit te schakelen. Deze BAK file bevindt zich in en folder van de DWG tekening
  • SV$ bestanden zijn de automatische backups van de tekeningen die volgens een ingestelde tijd gebeuren. Ze zijn bedoeld om dataverlies tegen te gaan. De SV$ bestanden worden verwijderd nadat AutoCAD correct afsluit. Indien de computer of AutoCAD dichtklapt zonder de tekening te kunnen opslaan blijft het SV$ bestand bestaan. Door de extensie SV$ te hernoemen naar DWG kan een recente toestand terug opgehaald worden. Met oa de SAVEFILEPATH variabele kan men de lokatie achterhalen waar deze automatische backup bestanden zich bevinden.
  • AC$ bestanden zijn de tijdelijke AutoCAD werkbestanden die gerelateerd zijn voor het openen en opslaan van bestanden. Dit bestandstupe bevat normaal geen herstelinformatie voor de tekening. Een AC$ bestand bevat geen tekening data.
  • DWL bestanden zijn tijdelijke AutoCAD lock bestanden die aangeven dat het document reeds door iemand is geopend. De inhoud van het bestand wordt weergegeven via het WHOHAS commando. Na sluiten van de tekening, verdwijnt deze lockfile terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger