zondag 13 april 2008

Windows: 1 nieuwe categorie, 2 nieuwe Tips

Microsoft StuffOm onze website zo transparant mogelijk te houden hebben we de windows tips een eigen sectie gegeven!! Onder het hoofdstuk "Tips 'n Tricks" kan men nu de Window Stuff nalezen.
Terwijl deze voorheen ondergebracht werden bij "Configuration" en "Data Management" hebben we deze delen exclusief voor Inventor voorbehouden.

En als extraa'tje zijn er twee geniale tips toegevoegd: een "Hack" om een snelkoppeling te maken voor 2 basisfuncties voor de verkenner, nl "Naar Folder verplaatsen" en "Naar Folder kopiëren".

Wanneer men in de Windows verkenner met de RMK op een selectie van bestanden klikt, dan krijgt men een snelmenu te zien met onder andere de optie "Kopiëren naar" met tal van opties zoals naar een "gekomprimeerde folder", "Bureaublad" of "Mijn documenten". In deze 2 nieuwe Tips gaan we met behulp van een ingreep in het Windows Register de optie "Naar Folder kopiëren" en "Naar Folder verplaatsen" toevoegen. Via de SHIFT of CTRL toets maakt men een selectie van de bestanden die men wenst te bewerken, en met deze nieuwe functie zal een dialoogvenster de bestanden naar de juiste plaats navigeren. In elk geval heel wat eenvoudiger en stabieler dan Copy/paste, open nieuwe venster, navigeren,...

Klik hier om de tips na te lezen

Ken jij ook een superleuke en handige Windows Tip, aarzel dan niet om die te delen. stuur ons een mailtje. En wij vereeuwigen jouw kennis met je credits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger