woensdag 26 maart 2008

News: Wereldwijd forum voor ontwerpers en techneuten

NieuwsDe Autodesk Student Engineering & Design Community wil studenten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) aanmoedigen om opleidingen te volgen en vaardigheden te stimuleren in de technische en ontwerpbranche. Het forum werd opgericht in 2006 en telt intussen bijna 100.000 leden, waarvan ongeveer 6.000 uit België. Naar eigen zeggen bereikt het hiermee 42 procent van de totale wereldwijde community. Het werd in 2007 gelauwerd als beste postsecundaire onderwijsoplossing door de Software and Information Industry Association.

Op het forum krijgen leden de kans gratis software te downloaden, waaronder Autodesk Inventor Professional, Civil 3D en Revit. Dat leverde in totaal al 160.000 downloads op. De site kan ook gebruikt worden om naar banen en stageplaatsen te zoeken, projecten te bespreken, werk te delen, het laatste nieuws uit hun vakgebied bij te houden en lessen te volgen van docenten en deskundigen van over de hele wereld.

Men hoopt hiermee de belangstelling voor technologie, techniek en wiskunde aan te moedigen. Uit een recent rapport van de OESO over het Programme for International Student Assessment (PISA) blijkt dat slechts 19,2 procent van de 15-jarigen presteert boven het niveau dat nodig is om actief te kunnen deelnemen aan wetenschappelijke en technologische bezigheden. Ook docenten kunnen erin mee participeren. Op die manieren kunnen cursusideeën en best practices uitgewisseld worden. Geïnteresseerde studenten en docenten kunnen zich aanmelden op de website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger