woensdag 9 januari 2008

Hardware: Sandio 3D Muis

Hardware nieuwsOp de internationale CES expo die maandag in Las Vegas werd geopend, was er een nieuwe 3D muis te zien.

Zoals we het kennen van de producten van 3Dconnexion - verbetert ook deze Sandio 3D muis de ruimtelijke ervaring van 3D applicaties. Sandio Technolgy is gevestigd in San José - Californië, en op hun website blijkt dat deze muis eigenlijk hun enige product is. Maar goed, Autodesk is ook zo met AutoCAD begonnen.

In Las Vegas wordt deze muis momenteel gedemonstreerd op Google Earth en Virtual Earth en laat zien hoe een gebruiker doorheen zijn wereld kan vliegen zonder gebruik van het toetsenbord te maken of enige andere navigatie op het scherm aan te klikken. Bovendien kunnen de bewoners van "Second life" de muis gebruiken om vooruit, achteruit en zijdelings, te buigen, naar links of rechts te draaien door enkel de muis te bedienen, waarop er nog een andere hand vrij is om de gebaren van het virtuele poppetje te sturen. Maar uiteraard is dit toestelletje ook bruikbaar op professionele CAD software.

De Sandio 3D Game O2 muis is wel bijzonder omdat die ook gemaakt is voor RTS en RPG spelletjes (voor NA een stressige Inventor dag bijv.)

Het verbetert de 3D spelnavigatie, en maakt het mogelijk om camerastanden moeiteloos en intuïtief te manipuleren. Aanvullend is de muis voorzien met maximaal 16 programmeerbare toetsen. In vergelijking met een 3Dconnexion "spacemuis" waar 1 puk alle bewegingen aanstuurt, lijkt de Sandio muis, eigenlijk op een gewone muis. De 3D navigatie zit verwerkt in de vormgeving van een - laten we maar zeggen "klassieke muisbody" in de vorm van 3 tepeltjes die elk hun deel van de navigatie overnemen. De Sandio 3D Game O2 werd ontwikkeld op basis van gebruikers feedback en industrieanalisten.

Deze 3D muis voorlopig wel nog alleen maar beschikbaar in de VS, Canada, Japan en China tegen een adviesprijs van $79.99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Recommended Post Slide Out For Blogger